Joe Biden anunță un nou ajutor militar de aproape trei miliarde de dolari pentru Ucraina

25 Aug 2022
Joe Biden anunță un nou ajutor militar de aproape trei miliarde de dolari pentru Ucraina

„Sunt mândru să anunț cea mai mare tranșă a noastră de asistență de securitate până în prezent: aproximativ 2,98 miliarde de dolari în arme și echipamente”, a spus șeful statului american, scrie Le Figaro

Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri un nou ajutor militar de aproape 3 miliarde de dolari pentru Ucraina, în vreme ce țara care se luptă de șase luni cu o invazie rusă, serbează Ziua Independenței.

Statele Unite ale Americii se angajează să sprijine poporul Ucrainei în timp ce continuă lupta pentru a-și apăra suveranitatea. Ca parte a acestui angajament, sunt mândru să anunț cea mai mare tranșă a noastră de asistență de securitate până în prezent: aproximativ 2,98 miliarde de dolari în arme și echipamente”, a spus Biden într-un comunicat.

Ziua Independenței Ucrainei

Acest lucru va permite Ucrainei să achiziționeze sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie și muniție... și radare pentru a se asigura că poate continua să se apere pe termen lung ”, a adăugat președintele american.

Știu că această Zi a Independenței aduce sentimente mixte multor ucraineni, deoarece mii de oameni au fost uciși sau răniți, milioane au fost strămutați și mulți alții au fost victime ale atrocităților și atacurilor rușilor. Dar șase luni de atacuri necruțătoare nu au făcut decât să sporească încrederea pe care o au ucrainenii în ei înșiși, în țara lor și în cei 31 de ani de independență”, a spus el.

Comemorarea independenței Ucrainei coincide cu aniversarea a șase luni de conflict de la invazia rusă din 24 februarie. Acesta este cel mai mare pachet de ajutor militar al SUA de la începutul războiului din Ucraina. Banii provin dintr-un fond al Pentagonului care poate fi folosit pentru operațiuni imediate sau pentru achiziționarea de armament. Acest ajutor este diferit de un alt fond care îi permite președintelui Biden să dispună transferul imediat în Ucraina a armelor, materialelor și echipamentelor din stocurile existente.

Alte stiri din Externe

Ultima oră