Joe Biden a făcut a șasea doză de vaccin împotriva Covid-19

24 Sep 2023
Joe Biden a făcut a șasea doză de vaccin împotriva Covid-19

Președintele american , în vârstă de 80 de ani, a primit o doză din vaccinul actualizat împotriva Covid-19, precum și vaccinul anual antigripal, a anunțat medicul său sâmbătă. Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a cerut, de asemenea, „ca toți americanii să-i urmeze exemplul”, scrie Le Figaro

Pe măsură ce intrăm în sezonul de răceală și gripă, președintele îi încurajează pe toți americanii să-i urmeze exemplul ”, a scris medicul personal al președintelui, Kevin O’Connor.

De asemenea, Joe Biden a primit „ cu câteva săptămâni în urmă ” un nou vaccin împotriva virusului respirator sincițial (RSV), responsabil de infecțiile respiratorii și care se poate dovedi periculos în special la bătrâni și bebeluși.

Oficialii americani din domeniul sănătății recomandă acum ca toți americanii de 60 de ani și peste să primească un vaccin.

De asemenea, ei au autorizat săptămâna trecută o versiune actualizată a vaccinurilor anti-Covid 19 de la Pfizer și Moderna, mai bine adaptate la variantele de virus aflate în circulație în prezent.

Numărul de spitalizări legate de Covid-19 a crescut în Statele Unite în ultimele săptămâni, dar succesul acestei noi campanii de vaccinare este incert: doza anterioară de rapel împotriva Covid-19 fusese efectuată doar de 17% dintre americani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră