Jocurile Olimpice 2024: Comitetele Olimpice Africane în favoarea participării sportivilor ruși

05 Mar 2023
Jocurile Olimpice 2024: Comitetele Olimpice Africane în favoarea participării sportivilor ruși

Comitetele Olimpice Africane s-au pronunțat în favoarea participării sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, cu ocazia Comitetului Executiv al Asociației Comitetelor Olimpice Naționale din Africa (ANOCA), care se desfășoară sâmbătă la Nouakchott, Mauritania, scrie L'Equipe.

„Membrii s-au declarat în unanimitate în favoarea participării sportivilor ruși și belarusi la toate competițiile internaționale ”, a spus ANOCA într-un comunicat. 

„Așadar, va fi vorba de a permite sportivilor ruși și belarusi să participe în deplină neutralitate, fără niciun semn de identitate, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024” , se arată în altă parte.

Astfel, comitetele olimpice africane s-au aliniat la poziția Comitetului Olimpic Internațional (CIO) și s-au alăturat Consiliului Olimpic al Asiei (OCA), care și-a propus la sfârșitul lunii ianuarie să integreze sportivii ruși și belarusi în propriile competiții regionale, precum Jocurile Asiatice.

La sfârșitul lunii ianuarie, CIO a conturat o foaie de parcurs pentru reintegrarea rușilor și belarușilor , excluși din sportul mondial de la invadarea Ucrainei din februarie 2022, sub un steag neutru, cu condiția ca aceștia „să nu  sprijine activ războiul din Ucraina”. 

Niciun atlet nu ar trebui să fie exclus de la competiție doar pe baza pașaportului său." a spus executivul CIO

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră