JO Paris 2024: Macron se întâlnește cu Elon Musk și cu mai mulți șefi ale unor mari companii pentru a-i „liniști”

25 Iul 2024
JO Paris 2024: Macron se întâlnește cu Elon Musk și cu mai mulți șefi ale unor mari companii pentru a-i „liniști”

Emmanuel Macron îl primește joi pe Elon Musk precum și pe alți aproximativ patruzeci de șefi ai marilor grupuri internaționale prezenți la Paris pentru Olimpiada, pentru a încerca să-i „liniștească” în fața crizei politice franceze, scrie SudOuest

Președintele Frantei a invitat la Elysée mai mulți directori generali internaționali și francezi prezenți la Jocurile Olimpice de la Paris. Emmanuel Macron îl va întâmpina în special pe șeful grupului de automobile Tesla si pe cel al rețelei de socializare TikTok), potrivit unei liste neexhaustive furnizate de președinție.

El le va „explica alegerile lui, inclusiv dizolvarea” și „îi va invita să investească în continuare în Franța”, a explicat un consilier prezidențial, care evocă un „mini-Alege Franța”, denumit după acest forum anual care vizează la atragerea investiţiilor străine. „Pentru investițiile străine, ceea ce contează este politica care a fost urmată de continuitate în timp, de stabilitate, de asigurare a certitudinii”, a subliniat ea.

Apărarea pozițiilor economice franceze

Potrivit Elysée, este vorba de „a pune Franța în centrul radarului și a face din ea o țară din ce în ce mai atractivă”, ca urmare a politicilor inițiate de Macron încă din 2017 privind impozitarea și „locuri de muncă”. Cu toate acestea, din cauza lipsei de vizibilitate asupra viitorului guvern și asupra politicii pe care o va urma, Emmanuel Macron nu poate certifica de fapt liderilor de afaceri că orientările fiscale și economice nu se vor schimba.

La prânz sunt invitați și Jaz-Yong Lee (Samsung), Aditya și Lakshmi Mittal (ArcelorMittal), Neal Mohan (YouTube), Mukesh Ambani (Reliance Industries) și Paul Caine (Endeavo), James Quincey de la Coca-Cola, Joe Tsai de la Alibaba, Brain Chesky de la Airbnb, Shou Zi Chew de la TikTok, David Eli Lilly Mohans de la Youtube, Rick Lilly Mohans de la Youtube. , Jaz-Yong Lee de la Samsung și Bernard Arnault de la LVMH, Alexandre Bompard de la Carrefour și Sébastien Bazin de la Accor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră