Jill Biden vaccinată de 4 ori a fost testată pozitiv pentru Covid

16 Aug 2022
Jill Biden vaccinată de 4 ori a fost testată pozitiv pentru Covid

Prima doamnă Jill Biden a fost testată pozitiv cu Covid, a anunțat marți Casa Albă, scrie CNBC.

Ea a fost testată negativ pentru Covid luni „în timpul ritmului ei obișnuit de testare”, dar „a început să dezvolte simptome asemănătoare răcelii seara târziu”, a declarat directorul ei de comunicații, Elizabeth Alexander, într-un comunicat.

„Ea a fost din nou negativă la un test rapid de antigen, dar un test PCR a ieșit pozitiv. Prima Doamnă este vaccinată dublu, a făcut două boostere și prezintă doar simptome ușoare”, a spus Alexander.

Primei doamne, în vârstă de 71 de ani, i s-a prescris antiviralul Paxlovid și se va izola timp de cel puțin cinci zile, se arată în comunicat.

„Contactele apropiate ale Primei Doamne au fost anunțate. În prezent stă într-o reședință privată din Carolina de Sud și se va întoarce acasă după ce va primi două teste consecutive negative la COVID”, a spus Alexander.

Prima doamnă se afla în vacanță cu președintele Joe Biden pe insula Kiawah, SC, de săptămâna trecută. Era de așteptat să călătorească la Orlando, Florida, joi pentru evenimente la Walt Disney World Resort.

Diagnosticul ei pozitiv vine la doar câteva săptămâni după ce președintele a fost testat pozitiv pentru virus în iulie. A fost imediat tratat cu Paxlovid și ulterior a  fost din nou testat pozitiv  la sfârșitul lunii, după câteva zile de testare negativă, pe care medicul său l-a descris ca fiind un caz de „revenire” din cauza medicamentului. Prima doamnă nu a fost testată pozitiv în acea perioadă.

Casa Albă a spus că Biden a fost testat negativ marți dimineață la un test antigen. Caz contact apropiat al primei doamne, el va purta masca timp de 10 zile când este în interior și în imediata apropiere a altora, a spus Casa Albă. De asemenea, a spus că îi va crește ritmul de testare și va raporta acele rezultate.

Biden se întoarce marți la Casa Albă din Carolina de Sud pentru a  ține observații și a semna legislația cuprinzătoare privind clima și sănătatea  adoptată de Congres săptămâna trecută.

Alte stiri din Externe

Ultima oră