Japonia a fost zguduita de 21 de cutremure în prima zi a anului (video)

01 Ian 2024
Japonia a fost zguduita de 21 de cutremure în prima zi a anului (video)

Peste 21 de cutremure cu o magnitudine mai mare de 4 au zguduit Japonia. „Toți rezidenții ar trebui să evacueze imediat pe un teren mai înalt”, a spus postul național de televiziune NHK, scrie Le Figaro

Peste 21 de cutremure cu o magnitudine mai mare de 4 au zguduit Japonia, provocând tsunami pe coasta de vest. Valuri de 1,2 metri înălțime au lovit portul Wajima, pe peninsula Noto, la vârful nordic al prefecturii Ishikawa (centru), la ora 16:21 (07:21 GMT), potrivit Agenției de Meteorologie a Japoniei (JMA), care a avertizat că au fost posibile valuri de până la cinci metri înălțime.

Toți rezidenții ar trebui să evacueze imediat la un teren mai înalt”, a spus postul național de televiziune NHK.

Alte cutremure au avut loc puțin înainte sau imediat după aceeași peninsulă: unul cu magnitudinea 5,7 la 16:06, ora locală în interior, altul cu magnitudinea 6,1 la 16:18, apoi încă trei cu magnitudine între 4,5 și 4,8 până la 4:32. p.m. ora locală. Situată pe Cercul de Foc al Pacificului, Japonia este una dintre țările cu cele mai frecvente cutremure din lume.

Imaginile de la televiziunea japoneză au arătat și un incendiu izbucnit în Wajima, fără alte detalii pentru moment.

Într-un videoclip postat pe rețeaua de socializare X, se pot vedea căsuțe vechi din lemn prăbușite. „ Acesta este districtul Matsunami din Noto. Suntem într-o situație îngrozitoare. Vă rugăm să veniți să ne ajutați. Orașul meu se află într-o situație oribilă”, imploră o persoană în acest videoclip.

Alte stiri din Externe

Ultima oră