Italia va impune teste Covid călătorilor care vin din China

28 Dec 2022
Italia va impune teste Covid călătorilor care vin din China

China, care își încheie strategia „zero Covid”, se confruntă cu o explozie de cazuri de Covid-19, scrie BFMTV.

Italia a decis să impună teste obligatorii tuturor călătorilor care vin din China a anunțat miercuri ministrul italian al Sănătății.

Această măsură este esențială pentru a garanta supravegherea și individualizarea posibilelor variante ale virusului pentru a proteja populația italiană”, a justificat ministrul Orazio Schillaci într-un comunicat de presă.

Alte țări vor sa introducă teste pentru chinezi

Încheierea bruscă din această lună a politicii Chinei „zero Covid” a stârnit îngrijorări din partea mai multor țări, inclusiv în Statele Unite, care iau în considerare și restricții de intrare pentru călătorii chinezi, întrucât China se confruntă cu cel mai mare val de contaminare din lume, amplificat de apariţia unor noi variante.

De asemenea, Japonia va restabili de vineri testele PCR obligatorii pentru călătorii din China continentală.

Insula Taiwan, pe care China o revendică ca parte a teritoriului său, a anunțat, de asemenea, că va efectua controale de virus asupra călătorilor de pe continent.

În Franța, Ministerul Sănătății și Prevenției urmărește foarte îndeaproape evoluția situației din China și "este gata să studieze toate măsurile utile care ar putea fi implementate ca urmare, în colaborare cu partenerii europeni ai Franței, și în cadrul legal care există astăzi”, explică ministerul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră