Israelul spune că va permite o fereastră de patru ore pentru evacuarea civililor din Gaza

05 Noi 2023
Israelul spune că va permite o fereastră de patru ore pentru evacuarea civililor din Gaza

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că vor permite oamenilor din Gaza să se deplaseze către sud pe străzile specificate duminică, în ciuda faptului că trupele sale au fost atacate sâmbătă în timp ce încearcă să asigure un coridor sigur pentru civili, scrie CNN.

Principala cale de evacuare va fi strada Salah Al-Deen, cu o fereastră între orele 10 și 14, ora locală, potrivit Avichay Adraee, purtătorul de cuvânt al IDF pentru presa arabă.

"Dacă îți pasă de tine și de cei dragi, mergi spre sud conform instrucțiunilor noastre. Fii sigur că liderii Hamas au deja grijă să se protejeze pe ei înșiși", a spus Adraee sâmbătă seara X.

Nu era clar cât de larg va fi primit mesajul la sol, având în vedere întreruperile răspândite de electricitate și internet, sau cât de sigură va fi trecerea.

Potrivit lui Adraee, Hamas a tras sâmbătă cu obuze antitanc către forțele israeliene „care voiau să deschidă drumul dinspre nordul Fâșiei Gaza spre sud”.

„Membrii Hamas au făcut acest lucru pentru că au vrut să păstreze scuturi umane pentru ei și liderii lor”, a spus el. „Pentru siguranța dumneavoastră, profitați de data viitoare pentru a vă deplasa spre sud dincolo de Wadi Gaza”.

IDF a cerut în mod repetat ca civilii din Gaza să se deplaseze la sud de Wadi Gaza, deoarece și-au intensificat atacul aerian și terestru asupra orașului Gaza și nordul Gazei, inclusiv atacuri asupra zonelor dens populate și a infrastructurii civile despre care IDF spune că este folosită de militanții Hamas. . 

Alte stiri din Externe

Ultima oră