Doi ani de închisoare pentru o româncă, după ce a afișat pe Facebook bijuteriile furate de la pacientul său

03 Feb 2016 | scris de Istvan Deak
Doi ani de închisoare pentru o româncă, după ce a afișat pe Facebook bijuteriile furate de la pacientul său

Într-o seară, femeia de 48 de ani a plecat din locuința acestuia și l-a lăsat singur până dimineața, când a fost găsit de o rudă, care venise întâmplător în vizită.

De parcă nu ar fi fost suficient că l-a lasat fără lichide, mâncare și orice fel de îngrijire medicală, femeia a furat și bijuteriile pacientului, în valoare totală de 31.000 de euro.

Incidentul s-a produs în data de 3 octombrie 2015, însă procesul s-a încheiat abia marți. Procurorii o acuză pe româncă de tortură, abandonarea unui invalid și furt calificat.

Conform Kronen Zeitung, inculpata a izbucnit în lacrimi în sala de judecată. „Jur că nu am furat nimic. Să îmi tăiați mâna dacă am luat eu ceva“, a strigat aceasta. Cât despre abandonarea pacientului, ea are o versiune bizară despre cele întâmplate.

“Soțul meu a amenințat că se sinucide dacă nu mă întorc imediat în România, așa că a trebuit să plec urgent, dar am anunțat agenția de recrutare. Am lăsat și un bilețel în ușă și oricum știam că vine zilnic o rudă de-a lui. Nu eram singura persoană care avea acces la casă în acel moment”, a mai spus românca.

Ea susține că a părăsit casa în jurul orei 04:00 dimineața, când bărbatul dormea și era îngrijit corespunzător. “M-am purtat foarte frumos cu el, deși mă bătea și mă trăgea de păr”, spune ea.

Românca a rămas fără cuvinte, în momentul în care procurorii au arătat fotografii de pe rețeaua de socializare Facebook, în care fiica ei apărea cu bijuterii ale pacientului.

Un reprezentant al agenției a confirmat că femeia sunase încă din acea seară și anunțase că va pleca în România, dar s-a convenit că va rămâne până dimineața și va părăsi casa abia după sosirea unui înlocuitor.

Judecătoarea Gudrun Hagen a decis că nu sunt nici un fel de circumstanțe atenuante pentru comportamentul româncei, astfel că a condamnat-o la doi ani de închisoare cu executare, cu posibilitate de eliberare nu mai devreme de 8 luni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră