Împușcături într-o școală din Rusia: Putin denunță un „act de terorism inuman”

26 Sep 2022
Împușcături într-o școală din Rusia: Putin denunță un „act de terorism inuman”

Președintele rus Vladimir Putin a denunțat luni un „act inuman de terorism” după ce o serie de împușcături la o școală din centrul Rusiei, care a provocat moartea a cel puțin 13 persoane, inclusiv șapte copii, scrie RTBF

Cel puțin 13 persoane au fost ucise, inclusiv șapte copii, într-o împușcătură la o școală din Izhevsk, Rusia centrală, un „ atac terorist inuman”, potrivit președintelui Vladimir Putin.

„Președintele deplânge profund moartea oamenilor și a copiilor din această școală în care a fost comis un atac terorist”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timp ce atacatorul, încă neidentificat, purta pe piept o svastică nazistă.

Conform datelor preliminare, 13 persoane, inclusiv șase adulți și șapte minori, au fost victimele crimei, 14 copii și 7 adulți au fost răniți”, indicase anterior Comitetul de Investigații al Rusiei, precizând că atacatorul s-a sinucis.

Suspectul purta un „pulover negru cu simbol nazist și o cagulă”, potrivit anchetatorilor. Este un fost elev al acestei școli, Artyom Kazantsev, născut în 1988, au spus ei într-un comunicat separat. Verificăm dacă a fost un adept al pozițiilor neofasciste și al ideologiei naziste”, potrivit aceleiași surse.

Un raport anterior al Comitetului de Investigații din Rusia a raportat nouă victime, inclusiv cinci copii.

Anchetatorii au lansat, de asemenea, un videoclip care arată cadavrul unui individ întins pe pământ, sânge în jurul craniului și purtând un pulover negru cu o svastica roșie pe el.  

"Poliția a găsit cadavrul bărbatului care a deschis focul. Potrivit informațiilor noastre, acesta s-a sinucis", a adăugat el.

Anchetă în curs

Faptele au avut loc dimineața în școala nr. 88 a acestui oraș situat chiar la vest de masivul Ural, lanț muntos care desparte Rusia europeană de cea asiatică. Acest oraș încă găzduiește fabricile care produc puști de asalt Kalashnikov.

Potrivit guvernatorului regiunii, Alexander Brechalov, atacatorul l-a ucis pe gardian înainte de a deschide focul în interiorul școlii. Site-ul școlii indică faptul că are aproape o mie de elevi și 80 de profesori.

Guvernatorul a vorbit, vizibil mișcat, într-un videoclip realizat în fața școlii. În spatele lui, personalul medical putea fi văzut alergând în clădire, unii purtând o targă. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră