"Il iubesc pe Joe Biden. Dar avem nevoie de un alt candidat"

10 Iul 2024
"Il iubesc pe Joe Biden. Dar avem nevoie de un alt candidat"

Actorul George Clooney, care este printre cei mai implicați politic de la Hollywood, spune că îl „iubește” pe președinte, dar se teme de un accident în timpul campaniei prezidențiale americane, scrie Le Figaro.

Actorul american George Clooney, un democrat fervent foarte implicat în strângerea de fonduri pentru partid, i-a cerut miercuri președintelui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială din noiembrie, confruntându-se cu îndoieli cu privire la starea sa de sănătate. „Democrații (...), senatorii, membrii Camerei Reprezentanților și alți candidați care riscă să piardă în noiembrie trebuie să ceară acestui președinte să demisioneze voluntar ”, a scris actorul într-o rubrică publicată de New York Times și intitulată „Il iubesc pe Joe Biden. Dar avem nevoie de un alt candidat ” . „Nu vom câștiga în noiembrie cu acest președinte ”, a afirmat el.

Regizor și producător, George Clooney își amintește de implicarea sa de lungă durată în campaniile conduse de candidații democrați. „Luna trecută, am găzduit împreună cea mai mare strângere de fonduri vreodată pentru un candidat democrat ”, a adăugat el.

„Singura bătălie pe care nu o poate câștiga este cea împotriva timpului.”

Această gală în fața vedetelor și donatorilor de la Hollywood, în prezența fostului președinte Barack Obama, a adus 28 de milioane de dolari, un record pentru partid. Echipa de campanie a lui Joe Biden a evidențiat apoi „entuziasmul” influentei industrii a divertismentului. California, și bastionul său progresist Hollywood, este unul dintre marii contribuitori la campaniile partidului, deoarece include și Silicon Valley.

Actorul spune că l-a văzut pe un Joe Biden slăbit la această gală, departe de candidatul pe care a fost în 2020. „Îl iubesc pr Joe Biden. Ca senator. Vicepreședinte și președinte. Îl consider un prieten și cred în el. Cred în caracterul lui, în morala lui. „În ultimii patru ani, a câștigat multe dintre bătăliile cu care a trebuit să le înfrunte ”, a spus Clooney. „Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este împotriva timpului ”, a scris actorul, referindu-se la îndoielile sporite cu privire la abilitățile cognitive ale președintelui în vârstă de 81 de ani de la dezbaterea sa catastrofală cu Donald Trump la sfârșitul lunii iunie. „Joe Biden este un erou, a salvat democrația în 2020. Avem nevoie de el să o salveze din nou în 2024 ”, a conchis actorul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră