Hunter Biden este din nou inculpat pentru fraudă fiscală

09 Dec 2023
Hunter Biden este din nou inculpat pentru fraudă fiscală

Hunter Biden „a fost implicat într-o schemă prin care nu a plătit cel puțin 1,4 milioane de dolari din declarațiile sale fiscale federale”, potrivit procurorului special responsabil de anchetă, scrie Huffington Post.

Fiul președintelui american Joe Biden, Hunter Biden, a fost inculpat joi, 7 decembrie , pentru a doua oară la nivel federal, de data aceasta pentru fraudă fiscală, potrivit unui document al instanței.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, „a fost implicat într-o schemă de a nu plăti cel puțin 1,4 milioane de dolari din declarațiile sale fiscale federale” datorate pentru perioada 2016-2019, potrivit procurorului special responsabil cu ancheta.

El „a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viață extravagant în loc să-și plătească taxele ”, continuă documentul, care detaliază nouă acuzații, de la evaziune fiscală la declarații false.

Fostul avocat și om de afaceri și-a cheltuit banii pentru a-și finanța consumul de droguri, pentru a-și permite companiei de „escorte” , mașini de lux și haine, potrivit rechizitoriului.

Acest nou rechizitoriu înseamnă că fiul președintelui, deja urmărit penal pentru deținere ilegală de armă, ar putea fi judecat de două ori anul viitor, în timp ce tatăl său încearcă să fie reales la Casa Albă.

Aceste noi urmăriri penale erau așteptate de când acordul de recunoaștere a vinovăției lui Hunter Biden cu procurorul David Weiss, capabil să evite închisoarea și un proces jenant, a fost anulat în această vară.

Acordul acoperea atât evaziunea fiscală, cât și taxele de achiziție ilegală de arme de foc. Dar a fost retrasă în urma îndoielilor exprimate în iulie de un judecător cu privire la valabilitatea sa.

Problemele legale au fost urmate foarte îndeaproape de Partidul Republican

În urma acestei întorsături, Hunter Biden a fost inculpat oficial în septembrie pentru minciună, completând formulare pentru achiziționarea unei arme de foc în 2018 în care își neagă dependența de droguri.

Potrivit presei americane, Hunter Biden riscă 17 ani de închisoare în acest aspect al fraudei fiscale. El riscă deja 25 de ani de închisoare din cauza deținerii ilegale a unei arme.

În Statele Unite, eșecurile legale ale fiului Biden sunt urmărite îndeaproape de Partidul Republican , care le folosește împotriva tatălui său pentru a acuza întreaga familie de corupție.

Republicanii critică instanțele în special pentru că au îngropat procedurile care îl vizează pe Hunter Biden.

Conservatorii, care controlează Camera Reprezentanților, au început și ei o anchetă de demitere împotriva președintelui democrat în septembrie, motivați de afacerile controversate ale fiului său în străinătate.

Aceștia îl acuză pe Hunter Biden că a încheiat tranzacții discutabile în Ucraina și China, valorificând rețelele și numele tatălui său.

Dar ei merg și mai departe, atribuind dorinței de a proteja grupul ucrainean de gaze unde Hunter Biden a asistat la presiunea exercitată asupra Kievului de tatăl său, în calitate de vicepreședinte al lui Barack Obama , pentru a obține demiterea procurorului general ucrainean în 2016 Viktor Shokin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră