Ieri, fosta primă-doamnă, în vârstă de 68 de ani, a fost desemnată oficial, la Philadelphia, drept candidat al Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.
Reuters scrie că Hillary Clinton a intrat, astfel, în istoria politică a SUA, fiind prima femeie candidată la Casa Albă din partea unui mare partid.
"Dacă mai sunt fetițe în fața televizoarelor, atât de târziu în noapte, le spun doar atât: poate că voi deveni prima femeie președinte din istoria SUA, însă una dintre voi va fi următoarea", a spus fosta șefă a diplomației americane în cadrul Convenției.
Hillary Clinton va accepta oficial nominalizarea joi seară, la închiderea Convenției democrate, după care a doua zi va porni din nou în campanie împreună cu vicepreședintele său desemnat, senatorul Tim Kaine. Ea mai are câteva luni la dispoziție pentru a-i convinge pe americani să o voteze. Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la 8 noiembrie.
Sondaj de ultimă oră în SUA
Sondajul Reuters/Ipsos, realizat între 22 și 26 iulie, arată că republicanul Donald Trump este creditat cu 39% din intențiile de vot față de 37% pentru Clinton. Restul de 24% spun că nu sprijină niciun candidat. Marja de eroare a sondajului este de patru puncte.
Este pentru prima dată de la începutul lunii mai când omul de afaceri american se află în frunte în anchetele realizate de Reuters/Ipsos.
Și un sondaj CNN indica, înainte de a începe Convenția democraților, că Donald Trump face un salt uriaș și reușește pentru prima dată să o devanseze pe Hillary Clinton cu trei puncte procentuale. Candidatul republican era cotat cu 48 la sută din intențiile de vot, în timp ce Hillary Clinton cu 45 la sută.