Heterosexualii spanioli devin cetățeni de clasa a doua

02 Apr 2024
Heterosexualii spanioli devin cetățeni de clasa a doua

Spaniolii „LGBTQI” sunt acum invitați să se înregistreze pentru a avea prioritate în cadrul schemei de plasare a forței de muncă a guvernului, scrie European Conservative.

Este ironic, poate, faptul că guvernul progresist al Spaniei, și nu un om autoritar de dreapta, este cel care încearcă să-i determine pe cetățenii săi „LGBTQI” să-și înregistreze oficial preferințele sexuale.

Guvernul spaniol a activat un registru voluntar , înființat de Ministerul Muncii, care permite persoanelor cu disforie de gen și orientări care nu sunt heterosexuale să notifice autoritățile despre genul și identitatea lor sexuală.

În timp ce guvernul nu poate solicita în mod legal acest tip de informații, poate facilita și încuraja dezvăluirea voluntară a acestora. Acest lucru i-ar permite să prioritizeze alocarea de fonduri publice pentru a ajuta cetățenii care se identifică ca transgender sau homosexuali să își găsească un loc de muncă.

În consecință, heterosexualul – în ciuda faptului că are mai multe șanse să întemeieze o familie și, prin urmare, să aibă nevoie de venituri – va fi tratat ca un solicitant de angajare de ordinul doi.

Acest registru a fost condus de Yolanda Díaz, ministrul Muncii din Spania și liderul partidului Sumar. Diaz a postat pe Twitter :

Continuăm să câștigăm drepturi pentru cei care au cea mai mare nevoie de ele. Noua Lege a Ocupării Forței de Muncă acordă prioritate în atenția serviciilor publice de ocupare a forței de muncă grupurilor care au suferit în mod tradițional mai multe inegalități atunci când vine vorba de găsirea unui loc de muncă.

Pentru a fi corect, este puțin probabil ca această inițiativă să aibă un impact mare în lumea reală, având în vedere că serviciul guvernamental de căutare a unui loc de muncă în general are performanțe slabe. Potrivit unui studiu, doar aproximativ 1,9% dintre spaniolii angajați au fost plasați în muncă prin acest serviciu.

Totodată, evidențiază modul în care discursul autodeterminarii individuale (inclusiv al identității de gen) este îndreptat spre extinderea sferei puterii de stat și a instituției biomedicale aferente acesteia.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră