Haos în Manhattan: Anunțul unui influencer că va oferi console de jocuri video gratis provoacă scene de revoltă cu mii de adolescenti pe străzi

05 Aug 2023
Haos în Manhattan: Anunțul unui influencer că va oferi console de jocuri video gratis provoacă scene de revoltă cu mii de adolescenti pe străzi

Un influencer celebru cunoscut pentru streaming de jocuri video pe Twitch este în arest preventiv după ce un eveniment care a atras mii de tineri a stârnit haos în Union Square din Manhattan, scrie NBC.

Evenimentul de vineri după-amiază, promovat de Kai Cenat, unul dintre cei mai populari streameri online cu peste 20 de milioane de urmăritori, a scăpat de sub control cu ​​mult înainte de ora de începere programată pentru 16:00. Estimările poliției sugerează că mulțimea a ajuns în cele din urmă la „căteva mii de oameni”.

Cenat le-a spus adepților săi online să vină în Union Square, unde va împărți gratuit console PlayStation și carduri cadou, printre alte articole.

Ce anume a transformat mulțimea într-o hoarda nu este destul de clar, dar până la ora 15:30 oamenii au fost văzuți aruncând cu proiectile în poliție și dărâmând bariere. Martorii au raportat că i-au văzut pe unii adolescenți aruncând scaune și sticle. 

Imaginile aeriene au arătat mulțimea masivă care inundă străzile, unii adolescenți folosind baricade pentru a-i opri pe polițiști.

Doi adolescenți ar fi aruncat, de asemenea, coșuri de gunoi în ofițerii de poliție de pe East 10th Street, lângă Broadway. Adolescenții purtau, de asemenea, topoare și lopeți si „aruncau focuri de artificii” către poliție și către alți participanți. 

Vârful revoltei a provocat cel mai înalt nivel de mobilizare a poliției din New York. Potrivit unui purtător de cuvânt, departamentul a chemat aproximativ o mie de ofițeri să răspundă la violențele în creștere.

Alte stiri din Externe

Ultima oră