Hackerii ruși se conectează la camerele de luat vederi din cafenelele ucrainene pentru a spiona convoaiele de arme

12 Apr 2023
Hackerii ruși se conectează la camerele de luat vederi din cafenelele ucrainene pentru a spiona convoaiele de arme

Hackerii ruși se conectează la camerele private de securitate din cafenelele din Ucraina pentru a culege informații despre convoaiele de ajutor care trec prin zona lor, a declarat marți un oficial al serviciilor de informații americane, scrie 7sur7.

Vorbind la Centrul pentru Studii Internaționale și Strategice din Washington, directorul Diviziei de Securitate Cibernetică a Agenției Naționale de Securitate (NSA), Rob Joyce, a declarat că statul rus și hackerii susținuți de acesta din urmă au continuat să atace sistemele informaționale ucrainene ca parte a ofensivei lor asupra țării de mai bine de un an.

„Atacurile sunt persistente asupra intereselor ucrainene, fie ele financiare, de stat, individuale, de afaceri – doar pentru a le perturba operațiunile”, a spus Rob Joyce.

Oficialul NSA a numit unele hackuri „creative”.

„Ne uităm la hackeri ruși care se conectează la camere web pentru a observa convoaiele și trenurile care livrează ajutor”, a spus el.

„În loc să folosească (camere) dintr-un loc public disponibil pe internet, ei observă, folosind camere de securitate dintr-o cafenea, drumul pe care trebuie să-l monitorizeze”, a spus el.

Hackerii ruși își concentrează, de asemenea, operațiunile asupra industriilor de apărare din SUA și companiilor de logistică pentru a afla mai multe despre transporturile de arme către Ucraina, a spus Rob Joyce.

Acestea sunt ținta „presiunii zilnice din partea rușilor”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră