Ministrul german de Interne ia în calcul adoptarea unor noi măsuri privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu, care a fost suspendat acum 5 ani de zile. Informația apare într-un document confidenţial la care agenţia DPA a avut acces.
Propunerea urmează să fie votată miercuri la Berlin în contextul în care guvernul german încearcă să accelereze un nou concept pentru apărarea civilă, intitulat „Susținerea forțelor armate”.
Germania s-a gândit la noi strategii de securitate în lumina recentelor atacuri teroriste, dar și ca urmare a tensiunilor apărute după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. Noua propunere militară urmărește să pregătească statul pentru posibile acțiuni ale NATO pentru apărarea granițelor.
Propunerea ia, de asemena, în calcul infrastructura și locurile de cazare care vor fi necesare în cazul în care serviciul militar urmează să fie reintrodus.
Serviciul militar obligatoriu în Germania a fost suspendată de la 1 iulie 2011, după 55 de ani în care aceasta a fost obligatorie.
Germanii, obligați să-și facă stocuri de alimente şi apă
Presa germană a semnalat, zilele trecute, că guvernul de la Berlin intenţionează să ceară populaţiei să-și facă stocuri de alimente de bază şi de apă, pe care să le folosească în cazul unui atentat sau al unei catastrofe.
“Populaţia va fi obligată să aibă un stoc alimentar individual suficient pentru 10 zile”, a scris Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), care citează un “proiect al Apărării Civile” elaborat de Ministerul de Interne.
De asemenea, fiecare familie va trebui să aibă apă potabilă pentru cinci zile.
Germania a ridicat nivelul de alertă după valul de atacuri şi atentate – dintre care două revendicate de ISIS. Printre altele, Guvernul a anunţat la începutul lunii că intenţionează să sporească resursele la care vor avea acces poliţia şi celelalte forţe de securitate.