Germania: operațiune de poliție împotriva susținătorilor Hamas

23 Noi 2023
Germania: operațiune de poliție împotriva susținătorilor Hamas

Poliția germană efectuează percheziții asupra membrilor și susținătorilor organizațiilor Hamas și Samidoun - ale căror activități sunt interzise în Germania - în patru state federale, scrie Tagesschau

Potrivit Ministerului Federal de Interne (BMI), poliția a efectuat percheziții asupra membrilor și susținătorilor organizațiilor interzise Hamas și Samidoun în patru state federale. La ordinul instanțelor administrative responsabile din Berlin, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia și Schleswig-Holstein, în total 15 proprietăți sunt percheziționate.

Unsprezece dintre proprietățile percheziţionate se află la Berlin, a declarat un purtător de cuvânt al Administraţiei de Interne din Senat. Șapte percheziții la Berlin vizează organizația palestiniană Hamas și patru asociația Samidoun. Acestea sunt în primul rând apartamentele susținătorilor și salile unei asociații palestiniene.

„Continuăm acțiunile noastre consecvente împotriva islamiștilor radicali”, a declarat ministrul federal de interne Nancy Faeser. „Islamiştii şi antisemiţii nu pot şi nu trebuie să se simtă în siguranţă nicăieri aici”. Acești „extremiști trebuie să se aștepte la deplina rigoare a statului de drept”.

Pe 2 noiembrie, Faeser a interzis activitățile organizației teroriste Hamas și ale rețelei internaționale Samidoun - Palestinian Solidarity Network din Germania. Sub-organizația Samidoun Germania a fost interzisă și dizolvată în acea zi.

Potrivit ministerului, activitățile Hamas în Germania sunt contrare legilor penale. Samidoun susține utilizarea violenței ca mijloc de afirmare a opiniilor politice și sprijină asociațiile care amenință cu atacuri. Examinarea terorii Hamas în urma atacurilor sale teroriste asupra Israelului din 7 octombrie 2023 este deosebit de gravă.

Potrivit Oficiului Federal pentru Protecția Constituției Hamas din Germania are aproximativ 450 de membri. Conform cunoștințelor actuale, activitățile lor variază de la expresii de simpatie și activități de propagandă până la activități de finanțare sau strângere de fonduri.

Asociația Samidoun, inclusiv sub-organizația sa, cum ar fi Samidoun Germania, care funcționează, de asemenea, sub denumirile HIRAK - Palestinian Youth Mobilization Youth Movement și Hirak eV, au îndeplinit și motivele legale pentru interdicție.

Alte stiri din Externe

Ultima oră