Germania îi cere lui Musk ca Twitter să lupte împotriva dezinformării

08 Ian 2023
Germania îi cere lui Musk ca Twitter să lupte împotriva dezinformării

Ministrul digital al Germaniei s-a întâlnit recent cu Elon Musk pentru a clarifica ce așteaptă Berlinul de la Twitter, în special în combaterea dezinformarii, de când fondatorul Tesla a preluat firma de social media, a anunțat ministerul digital din Germania, scrie Reuters.

Ministrul Digital și Transporturilor, Volker Wissing, care a fost în California la începutul anului 2023, i-a spus lui Musk că Germania se așteaptă ca Twitter să respecte în mod voluntar angajamentele de combatere a dezinformării, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Wissing i-a mai spus lui Musk că se așteaptă ca Twitter să adere în viitor la Legea privind serviciile digitale, convenită de cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și de parlamentari în aprilie 2022, care impune platformelor online să facă mai mult pentru a controla internetul pentru conținut ilegal.

„A fost o discuție foarte deschisă și lungă”, a spus purtătorul de cuvânt într-o declarație, adăugând că Musk i-a dat asigurări lui Wissing.

Guvernul german va continua să observe critic situația pe Twitter, a adăugat purtătorul de cuvânt, care nu a comentat în detaliu declarațiile individuale ale lui Musk.

Alte stiri din Externe

Ultima oră