"Germania e pe cale de a deveni un stat disfuncțional” spune vicepreședintele Bundestag-ului Wolfgang Kubicki

27 Dec 2022
"Germania e pe cale de a deveni un stat disfuncțional” spune vicepreședintele Bundestag-ului Wolfgang Kubicki

Germania este expusă unui risc serios de faliment, deoarece guvernul nu poate găsi o soluție viabilă la actuala criză energetică, a declarat vicepreședintele Bundestagului Wolfgang Kubicki într-un interviu pentru ziarul național de duminică Bild am Sonntag.

Vicepreședintele Bundestag-ului Wolfgang Kubicki (Partidul Liberal Democrat FDP) a criticat aspru alianța guvernamentală cu puțin timp înainte de Crăciun. „Dacă vom continua să plătim ani de zile în lupta împotriva crizei energetice, atunci suntem amenințați cu falimentul național, dacă nu cu socialismul de stat”, a avertizat Kubicki.

 „Mulți oameni au impresia că Germania este pe cale să devină un stat disfuncțional. Infrastructura, administrația, prețurile la energie și incapacitatea armatei de a apăra țara - trebuie să luați contramăsuri acum, altfel va merge prost” a declarat politicianul pentru Bild

Coaliția "tricoloră" (Partidul Social Democrat (SPD), Partidul Liberal Democrat (FDP) și Alianța 90/Verzii) a fost aleasă pentru a crește prosperitatea țării și a cetățenilor săi – „nu să le pună în pericol”.

Economia noastră trebuie să rămână în viață”, a spus el. În general, coaliția „mai are loc de îmbunătățire atunci când vine vorba de îndeplinirea așteptărilor oamenilor în ceea ce privește gestionarea sensibilă a crizelor”. 

Trebuie să ne îmbunătățim gestionarea crizelor, a spus Kubicki. El a fost revoltat de politica energetică a ministrului Economiei Robert Habeck (Verzii): „Mă înnebunește că noi nu reușim să profităm de toate oportunitățile pentru energie suficientă și ieftină în vremuri atât de dificile pentru cetățeni și, mai presus de toate, pentru economia noastră. Frânarea ideologică a Verzilor trebuie să se încheie”.

Este ipocrit să cumperi gaz lichid din Qatar, Emirate și SUA pentru „foarte, foarte mulți baniși, în același timp, să refuzi să extragi gaze de șist mai ieftine din Germania - din motive pur ideologice".

În plus, politicianul FDP a cerut din nou o prelungire a duratei de viață a centralelor nucleare:

Nu mai vrem și nu mai primim gaz sau petrol din Rusia, în același timp, prietenii noștri verzi pornesc din nou centrale electrice pe cărbune, dar împiedică un prelungirea rezonabilă a duratei de viață a centralelor nucleare”, a continuat Kubicki.

Furnizarea de energie” se referă și la „reconcilierea societății în acest punct elementar.”

Potrivit vicepreședintelui, fondurile pe care Berlinul intenționează să le cheltuiască pentru achiziționarea de materii prime energetice în perioada crizei au fost inițial destinate investițiilor în alte domenii.

„Acești bani nu pot fi tipăriți sau susținuți de către contribuabil. Nu putem rezista mult într-o criză financiară, deoarece există riscul de a lipsi fondurile pentru a sprijini alte domenii”, a spus el.

Kubicki consideră și că armata este incapabilă de apărare în starea sa actuală: „Trupele nu sunt în prezent în poziţia de a apăra ţara". Ministrul Apărării Christine Lambrecht (SPD) "întâmpină dificultăţi cu miliardele, pe care cancelarii, miniştrii de finanţe şi parlamentul le-au pus la dispoziție.”

Kubicki a susținut și livrarea de tancuri de luptă germane în Ucraina: „Dacă industria germană poate livra aceste tancuri de luptă, atunci ar trebui să eliberăm rapid licența de export. Dar nu trebuie să pretindem că războiul a fost câștigat”. Ar fi fost util să se antreneze mai devreme soldații ucraineni pe tancuri.

Vicepreședintele Bundestag-ului l-a lăudat pe cancelarul Olaf Scholz (SPD): „În pofida a tot ceea ce trebuie să critic, prefer atitudinea lui liniștită față de Rusia și Ucraina față de orice altceva care ar duce la un război mai mare din aroganță morală"

Alte stiri din Externe

Ultima oră