Tragedia feroviară din Germania: A fost EROARE UMANĂ. Dispecerul e de vină!

16 Feb 2016 | scris de Istvan Deak
Tragedia feroviară din Germania: A fost EROARE UMANĂ. Dispecerul e de vină!


Eroarea îi aparține unui dispecer, care a fost inculpat, au anunțat marți anchetatorii, citați de presa germană. Anterior, tabloidul Bild anunța că a fost vorba despre o eroare umană, iar despre aceasta s-a speculat încă din primele ore după producerea tragediei.
”Nu există niciun indiciu privind vreo problemă tehnică. Este vorba despre o eroare umană”, a declarat procurorul din Traunstein, care este însărcinat cu realizarea anchetei. El a fost prezent marți la o conferință de presă a comisiei de anchetă constituite pentru a afla cauzele accidentului.
Dispecerul care era în tură la momentul dramei a fost inculpat pentru omucidere prin neglijență, rănire și intervenție periculoasă în traficul feroviar, a declarat magistratul.
”Dacă ar fi respectat regulile, n-ar mai fi fost nicio coliziune între trenuri”, a adăugat acesta.
Unsprezece persoane au murit în urma ciocnirii frontale dintre cele două trenuri regionale, marțea trecută, în jurul orei 07:00, pe o linie între Rosenheim și Holzkirchen, la circa 60 de kilometri de Munchen. Accidentul s-a mai soldat cu rănirea gravă a altor 20 de persoane, printre care și o româncă, și ușoară a 60.

Alte stiri din Externe

Ultima oră