Georgia Meloni: „Vom guverna pentru toți italienii”

26 Sep 2022
Georgia Meloni: „Vom guverna pentru toți italienii”

Târziu în noaptea de duminică spre luni, candidata de extremă dreaptă Giorgia Meloni a revendicat victoria la alegerile legislative italiene. Se așteaptă ca ea să devină prima femeie prim-ministru din istoria țării, scrie BFMTV

„Vom guverna pentru toți italienii”: a spus șefa partidului  Fratelli d'Italia Giorgia Meloni într-un discurs în care și-a revendicat victoria în alegerile legislative de duminică, preconizându-se ca probabil viitor prim-ministru si încercând să liniștească în fața preocupărilor exprimate în țara sa și în străinătate.

După Suedia, extrema dreaptă face o nouă intrare în Europa, unde pentru prima dată din 1945 un partid post-fascist se află la porțile puterii.

Rămânând în opoziție la toate guvernele succesive de la alegerile legislative din 2018, Fratelli d'Italia (FdI) s-a impus ca principală alternativă, urcând de la 4,3% la un sfert din voturi, potrivit primelor estimari, devenind prmul partid în peninsula.

„Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fratelli d’Italia”, a reacționat Giorgia Meloni, afirmându-și astfel ambiția de a deveni prim-ministru.

O campanie „violentă și agresivă”

După o campanie marcată de dezbateri „violente și agresive”, Giorgia Meloni s-a aplicat să ofere italienilor un discurs de unitate și liniște.

„Vom guverna pentru toți” italienii, a promis ea. „O vom face cu scopul de a uni oamenii”, a adăugat ea.

„Pentru mulți dintre noi este o noapte de mândrie, răscumpărare, lacrimi, vise și amintiri” , a declarat Giorgia Meloni, în jurul orei 2.30, în fața presei și a personalului său care se adunaseră într-un hotel din centrul Romei. . Rezultatele fiind lipsite de ambiguitate, ea a promis că va guverna „pentru toți italienii” în ciuda tonului unei campanii considerată „violentă și agresivă” . „[Au] trimis un mesaj clar în sprijinul unui guvern de dreapta condus de Fratelli d'Italia ”, a spus ea. Pe Facebook, ea a promis: „Nu vă vom trăda încrederea. Suntem gata să ridicăm Italia”.

Coaliția pe care o formează cu celălalt partid eurosceptic de extremă dreaptă, Liga lui Matteo Salvini, și Forza Italia, partidul conservator al lui Silvio Berlusconi, ar strânge aproximativ 43% din voturi, ceea ce îi garantează o majoritate absolută a mandatelor în Camera Deputaţilor şi în Senat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră