Furtuna istorică din SUA i-a furat inima pregătită pentru transplant

29 Dec 2022
Furtuna istorică din SUA i-a furat inima pregătită pentru transplant

Un bărbat din Alaska cu insuficiență cardiacă congestivă spune că a ratat șansa de a obține o nouă inimă de Crăciun, când furtuna de iarnă de săptămâna trecută a lovit o mare parte din SUA, ducând la mii de anulări de zboruri, conform CNN.

Patrick Holland, în vârstă de 56 de ani, se afla pe lista de transplant doar de câteva săptămâni, când a spus că a primit un telefon de la Centrul Medical al Universității din Washington din Seattle, Washington, în care i-a spus că a fost găsit o potrivire de donator și că a fost va primi o inimă.

Holland a alergat la aeroport cu fratele său pentru a lua un zbor de la Fairbanks, Alaska, la Seattle, doar pentru a afla că a fost anulat. Lucrătorii companiei aeriene au reușit să-i asigure un loc într-un alt avion după ce au aflat de situația lui, dar din cauza vremii de iarnă, acel zbor a fost redirecționat către Anchorage, iar următoarele zboruri au fost anulate.

„M-am uitat spre fratele meu și i-am spus: „Știu că l-am pierdut, știu că am făcut-o”, a spus Holland.

Câteva clipe mai târziu, a aflat că inima va merge la altcineva. „M-am gândit, hei altcineva va primi un miracol de Crăciun”, a spus Holland.

Condițiile meteo dure de iarnă au afectat puternic nord-vestul Pacificului în ultimele zile. Gheața a făcut ca pistele de la Aeroportul Internațional Seattle-Tacoma să se închidă, iar aproape jumătate din zborurile de intrare și de ieșire din aeroport au fost anulate vineri, potrivit FlightAware.

Și posibilitatea de a conduce până la Seattle nu era cu adevărat o opțiune.

Fairbanks este la aproximativ 2.145 de mile de Seattle. În timp ce un zbor acolo durează de obicei aproximativ trei ore și jumătate, drumul cu mașina poate dura aproximativ 39 de ore – dacă este condus fără oprire în condiții optime de vreme și drum. Există, de asemenea, două puncte de control la frontieră între ele.

Holland a spus că a suferit un „atac de cord masiv la 29 de ani”, precum și o serie de complicații legate de inimă de atunci. A fi pe lista de transplant îi oferă lui Holland șansa de a obține un nou organ.

„Fiecare fază ia mult de la tine”, a spus el, adăugând că are impact asupra modului în care interacționează cu copiii săi.

Holland a spus că deși în urmă cu doar câteva luni își va putea urmări copiii pentru puțin timp, în zilele noastre nu este la fel de ușor.

„Acum nu-i pot urmări mai mult de 30 de secunde, apoi inima începe să-mi bată cu putere de parcă ar ieși din piept. Și apoi, dacă voi continua, voi fi șocat de defibrilatorul meu”, a spus Holland.

A aștepta un transplant de organe nu este același lucru cu „a lua un număr și a-ți aștepta rândul”, conform Rețelei Unite pentru Partajarea de Organe.

„Lista de așteptare este mai bine descrisă ca un grup uriaș de pacienți”, a spus site-ul. „Când un donator de organe decedat este identificat, sistemul informatic al UNOS generează o listă clasată a candidaților la transplant care sunt potriviți să primească fiecare organ. UNOS potrivește indivizii care așteaptă un transplant de salvare cu organe donatoare compatibile.”

Organele necesită metode specifice de conservare pentru a rămâne viabile. Pentru inimi și plămâni, timpul maxim de conservare a organelor poate fi de aproximativ patru până la șase ore, în timp ce rinichii poate varia de la 24 la 36 de ore, a spus organizația.

Miercuri, Holland a fost la magazinul său din Fairbanks și a salutat clienții când intrau, întrebându-i dacă „trăiesc visul”.

Holland spune că visul său este să poată ține pasul cu cei șapte copii ai săi, cu vârste cuprinse între 36 și 3 ani. De asemenea, așteaptă cu nerăbdare să petreacă timp cu soția sa cu care este căsătorit de 17 ani, Haley, care conduce o pagină de Facebook dedicată călătoriei soțului ei.

Cea mai recentă postare de pe site evidențiază călătoria transplantului.

„Ne propunem să fim mai pregătiți pentru al doilea apel”, se spune în postare. „Primul a venit în două săptămâni și jumătate. Următorul ar putea veni oricând, sau ar putea dura săptămâni sau luni.”

Și Holland își face ecou mesajul, spunând că intenționează să găsească un loc în care să se mute temporar în Seattle în curând, astfel încât să fie gata odată ce îi va fi spus numele.

Deocamdată, ceea ce îl face să meargă înainte este familia, comunitatea și credința lui.

„A fost înfricoșător, a fost emoționant, a fost trist”, a spus Holland, adăugând că rămâne plin de speranță pentru că „Știu până la urmă unde voi fi, indiferent de ce”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră