Franța: un migrant sirian care avea azil politic în UE a înjunghiat 4 bebeluși într-un parc (video)

08 Iun 2023
Franța: un migrant sirian care avea azil politic în UE a înjunghiat 4 bebeluși într-un parc (video)

Mai multe persoane printre care copii cu vârste sub 3 ani au fost rănite de un bărbat înarmat cu un cuțit în apropierea unui parc pentru copii de lângă lacul Annecy (Haute-Savoie, Franta), în această joi în jurul orei 9:45. Martorii spun ca a vizat în mod special bebelușii, scrie BFMTV

Cel puțin șase persoane, doi adulți și patru copii, au fost rănite într-un atac cu cuțitul, joi dimineață, într-un parc de lângă lacul Annecy (Haute-Savoie). Presupusul vinovat, un sirian de 32 de ani, cu statutul refugiat în Suedia, a fost arestat la patru minute după primul apel la poliție.

Presupusul atacator este un bărbat de naționalitate siriană, identificat ca Abdalmasih H., născut în 1991, potrivit unei surse din poliție. Potrivit informațiilor BFMTV, el s-a întors în mod regulat pe teritoriul francez. El și-a depus cererea de azil la Ofpra pe 28 noiembrie 2022, în procedura clasică. Dar, între timp, el obținuse statutul de refugiat în Suedia, printr-o decizie din 26 aprilie 2023, solicitarea azilului politic în Franța era așadar inutilă. Avea acte în regulă din punctul de vedere al Uniunii Europene.

Anthony spune că a văzut „copii și o mamă la pământ”. „Când a văzut că este înconjurat de polițiști, s-a dus la un cuplu și l-a înjunghiat pe bătrân”, continuă Ferdinand. „S-a dus direct după un bunic care era cu soția lui și l-a înjunghiat”, confirmă Anthony. „Le spuneam (poliției) să-l împuște, să-l împuște. (...) L-au imobilizat”.

Cel puțin 6 răniți, 2 adulți și 4 copii

Cel puțin șase persoane au fost rănite în atac, doi adulți și patru copii. Copiii au mai puțin de 3 ani, indică o sursă apropiată dosarului. Printre aceste victime, doi copii și un adult ar avea un prognostic vital, a spus o sursă din poliție.

Malo și Ferdinand au fost martorii atacului cu cuțitul asupra copiilor. Ei povestesc la BFMTV că l-au văzut pe atacator vizând copii mici în cărucioare, cu un cuțit, apoi l-au urmărit pe o bicicletă pentru a încerca să-l arate polițiștilor care au sosit la fața locului

"Atacul a avut loc în jurul orei 9.40 în apropierea lacului Annecy, într-un „loc de joacă în care sunt bărci, hidrobiciclete, un număr incalculabil de turiști”, relatează un martor al atacului, Anthon", la BFM TV.

Agresorul „a sărit”, „a început să țipe, s-a îndreptat spre cărucioare și a început să-i înjunghie în mod repetat pe cei mici”, spune Ferdinand, un alt martor.

„Am auzit pe toată lumea strigând „Avem nevoie de medic, avem nevoie de medic!””, spune Malo. I se spune că un bărbat „înjunghie pe toți, înjunghie copii, are un cuțit, aleargă încă”. „Am plecat imediat cu gândul să găsesc un medic și de fapt erau mai multe persoane care alergau și arătau cu degetul spre cel care atacase copiii care era încă liber (...). L-am urmărit pe o bicicletă la douăzeci de metri depărtare și am vazut ca destul de repede sosea poliția din toate părțile, așa că l-am arătat cu degetul pentru a fi arestat”

„În mod clar ataca bebeluși pentru că erau mai mulți adulți în jur”, au spus tinerii martori. „Nu s-a atins de bunica care încerca să se lupte cu geanta”.

În timp ce Malo l-a indicat pe agresor la poliție, acesta ar fi atacat atunci o persoană în vârstă, victimă a unei răni înjunghiate în abdomen. Polițiștii ar fi tras atunci în picioarele atacatorului, imobilizat la sol.

„Când a văzut că este înconjurat de polițiști, s-a îndreptat spre un cuplu și a înjunghiat persoana în vârstă, soțul doamnei”, descrie Ferdinand. „[Această persoană, înjunghiată] în abdomen, a căzut la pământ împreună cu suspectul”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră