Franța: scene de haos și jaf în toata țara, peste 200 de arestări (video)

30 Iun 2023
Franța: scene de haos și jaf în toata țara, peste 200 de arestări (video)

 Marșul care a avut loc în omagiu adolescentului ucis de politie a degenerat într-o manifestație violentă, în timp ce polițistul suspectat că ar fi autorul împușcăturii mortale a fost inculpat pentru „omucidere intenționată”. Joi seara multe orașe din Franța au fost din nou în flăcări. Autoritățile se așteaptă la o „generalizare a violenței”, scrie Le Figaro

Un polițist a împușcat un șofer de 17 ani în Nanterre, o suburbie a Parisului, marți dimineață, după ce acesta a refuzat să se conformeze somației de a se opri. Tânărul a murit în ciuda intervenției serviciilor de urgență. Polițistul se află în prezent în arest.

În toată Franța au avut loc numeroase incidente violente în care primării, școli și secții de poliție au fost incendiate. 

Emmanuel Macron a denunţat joi „ scene de violenţă ” împotriva „ instituţiilor şi Republicii ” care sunt „nejustificabile" și a susținut o ședință interministerială de criză pentru a se pregăti pentru următoarele zile pentru ca calmul deplin să se poată întoarce”.

Autoritățile se așteaptă la o „generalizare a violenței” în nopțile următoare. În timp ce polițistul suspectat că ar fi autorul împușcăturii mortale a fost inculpat pentru „omucidere intenționată” și pus în arest preventiv, violențele au izbucnit în toată Franța. Au avut loc peste 200 de arestari deocamdata

Alte stiri din Externe

Ultima oră