Franța: o femeie a murit de foame în spital în așteptarea unei operații: "avea dreptul doar la o supă"

08 Noi 2022
Franța: o femeie a murit de foame în spital în așteptarea unei operații: "avea dreptul doar la o supă"

O pacientă în vârstă de 77 de ani a murit în august anul trecut la spitalul din Dijon. Potrivit familiei, victima a murit de foame, scrie BFMTV

"Nu ne va aduce mama înapoi, dar nu vrem ca alte familii să se găsească în această suferință”, explică copiii pacientei, Murielle și Jean.

Pe 23 august, Claudette Simon, în vârstă de 77 de ani, a fost internată la camera de urgență a Spitalului Universitar Dijon după ce și-a rupt piciorul. Amplasată într-o cameră, pacienta este trecută pe o listă de așteptare pentru operație. Dar ea nu va ieși de acolo în viață. Claudette a murit de foame câteva zile mai târziu, pe 31 august.

În camera ei de la Spitalul Universitar Dijon, timp de opt zile, Claudette avea dreptul doar la o supă de legume, explică copiii ei Jean și Murielle, care au decis să depună plângere.

Când a ajuns la spital i s-a spus că „nu există personal” care să efectueze operația, a declarat Murielle pentru BFMTV. Dar medicii o țin pe Claudette cu  stomacul gol pentru a o ține pregătită pentru intervenție, oferindu-i doar o supă de legume în seara zilei de 24.

„A fost singura mâncare pe care a avut-o până la moartea ei, pe 31 august”, explică ei.

Claudette își sună copiii „în fiecare zi” de la spital și le spune despre situația ei. „Nu ne venea să credem!”  spun ei.

Jean susține că mama lui le-a cerut asistentelor de mai multe ori mâncare. „I-au spus „nu, nu trebuie sa mănânci, mâine te vei opera”. Și asta timp de câteva zile”, mărturisește el.

Dar Claudette nu va fi operată niciodată. În noaptea de 28 spre 29 august, spitalul avertizează familia că este „la terapie intensivă pentru deshidratare completă”, spune Murielle.

„Pe ușa camerei ei, era pus un afiș „fără mâncare”, continuă fiica victimei.

Supărați pe spital, copiii femeii au decis să depună plângere. „Nu ne așteptăm la mare lucru, nu ne va aduce mama înapoi, dar nu vrem ca alte familii să se găsească în această suferință”.

Murielle și Jean susțin că spitalul nu si-a cerut scuze. „I-am întrebat ce s-a întâmplat [înainte de internarea la terapie intensivă]. Nu ne-au spus niciodată”, spune Jean.

„Nu avem un răspuns!”

Nici un element nu le-a fost transmis asupra autopsiei cadavrului lui Claudette, efectuată la începutul lunii septembrie înainte de incinerare.

Contactat de BFMTV, Spitalul Universitar din Dijon „înțelege pe deplin punctele menționate” de articolul din Bien Public, care a dezvăluit întâmplarea la începutul lunii noiembrie.

"Situația în cauză face obiectul unei investigații, care este încă în desfășurare. Deoarece este și un pacient tratat de CHU, aceste informații sunt protejate de secretul medical și nu pot fi împărtășit public. Prin urmare, CHU Dijon Bourgogne nu va vorbi pe acest subiect”, indică instituția.

Alte stiri din Externe

Ultima oră