Franța, Germania, Italia și România au convenit asupra statutului de candidat „imediat” al Ucrainei la aderarea la UE

16 Iun 2022
Franța, Germania, Italia și România au convenit asupra statutului de candidat „imediat” al Ucrainei la aderarea la UE

Liderii Franței, Germaniei, Italiei și României sunt cu toții în favoarea acordării Ucrainei unui statut oficial „imediat” de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, a declarat, joi, președintele francez Emmanuel Macron, la o conferință a liderilor europeni la Kiev, scrie LeFigaro

„Toți patru susținem statutul de candidat imediat la aderare”, a declarat Emmanuel Macron. „Acest statut va fi însoțit de o foaie de parcurs și va implica, de asemenea, luarea în considerare a situației din Balcani și din vecinătate, în special din Moldova”

Franța va intensifica livrările de arme către țara aflată în război cu Rusia , a adăugat el.

La conferința de presă, Draghi a spus că principalul său mesaj în timpul vizitei sale la Kiev a fost că Italia dorește să vadă Ucraina ca parte a UE.

Scholz a promis că Germania va continua să sprijine Ucraina atâta timp cât va avea nevoie, descriind lupta Kievului împotriva invaziei ruse drept „eroică”.

Zelenski a spus că invazia Rusiei a echivalat cu o agresiune împotriva întregii Europe .

Cu cât Ucraina primește mai multe arme de la Occident, cu atât mai repede își va putea elibera pământul ocupat, a spus el, adăugând că a discutat despre noi sancțiuni împotriva Rusiei și reconstrucția postbelică în carul discuțiilor cu liderii UE.

"Cred că astăzi Macron și ceilalți colegi Draghi, Scholz și Iohannis sunt toți aici pentru a susține deschis statutul de candidat. Cancelarul a subliniat că totul depinde de o decizie comună, așa că sper că cei 27 sunt capabili. Dar aici sunt 4 majore. Țările UE care sunt de partea noastră. Este un rezultat istoric”. Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a spus acest lucru la conferința de presă din grădina palatului prezidențial de la Kiev.

Alte stiri din Externe

Ultima oră