Franța: 1,12 milioane de oameni au manifestat contra reformei pensiilor

20 Ian 2023
Franța: 1,12 milioane de oameni au manifestat contra reformei pensiilor

Secretarul general al sindicatului a spus că „mai mult de două milioane” de oameni au manifestat joi împotriva reformei pensiilor prin care crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, scrie Le Figaro.

1,12 milioane de oameni au manifestat joi în toată Franța, potrivit Ministerului de Interne, dintre care 80.000 la Paris. Sindicatele le-au cerut francezilor să protesteze împotriva reformei de pensii a guvernului, stabilind vârsta legală de pensionare la 64 de ani. Pe lângă demonstrații, protestul a fost exprimat prin greve în special în transporturi, școli și serviciul public.

Peste două milioane de manifestanți conform sindicatelor

La rândul său, CGT a anunțat că peste două milioane de manifestanți s-au mobilizat joi în toată Franța. Peste 200 de demonstrații au avut loc la Paris și în regiuni, majoritatea pașnice, pentru a respinge planul guvernului de a crește vârsta legală de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Un text „prezentat și validat democratic”

Reforma pensiilor a fost „prezentată democratic, validată”, a declarat președintele francez de la Barcelona unde se află cu ocazia unui summit franco-spaniol. Executivul își va continua reforma „cu respect, spirit de dialog, dar determinare și spirit de responsabilitate”, a adăugat el citat de BFMTV

„Această reformă trebuie realizată”

"Lucrurile trebuie spuse atunci când se fac alegerile democratice. Și la alegerile prezidențiale care au avut loc cu doar câteva luni în urmă și la alegerile legislative care s-au desfășurat acum câteva luni, lucrurile s-au spus clar", a spus Emmanuel Macron din nou de la Barcelona.

Alte stiri din Externe

Ultima oră