Fostul cancelar german Schröder se află la Moscova "în vacanță": "Moscova este un oraș frumos"

26 Iul 2022
Fostul cancelar german Schröder se află la Moscova "în vacanță": "Moscova este un oraș frumos"

Se pare că Gerhard Schröder se află  la Moscova în acest moment. Întrebat ce caută acolo, fostul cancelar a spus că este în vacanță. Nu este clar dacă Schröder se va întâlni și cu președintele Vladimir Putin în Rusia, scrie presa germana Focus.

Fostul cancelar Gerhard Schröder (SPD) a călătorit din nou la Moscova. Radiodifuzorii RTL și ntv au raportat luni că s-a cazat la un hotel din centrul orașului capitalei Rusiei. Întrebat ce caută acolo, cancelarul a spus: „Merg în vacanță aici pentru câteva zile. Moscova este un oraș frumos.”

Schröder locuiește lângă sediul Rosneft

Potrivit „ Bild ”, Schröder a zburat duminică la Moscova via Baku cu „Azerbaijan Airlines”. Fostul cancelar nu are bodyguarzi cu el. Potrivit Ntv, hotelul lui Schröder nu este departe de sediul companiei petroliere ruse Rosneft. Când un reporter a subliniat că sediul lui Rosneft nu era departe, Schröder a răspuns: „Așa este? O, da, așa e, ai dreptate.

Fostul cancelar a decis în luna mai să renunțe la funcția sa în consiliul de supraveghere de acolo și, de asemenea, a declarat că nu va accepta un post oferit în consiliul de supraveghere al companiei ruse de gaze Gazprom.

Dacă Schröder se va întâlni cu președintele Putin la Moscova este o întrebare deschisă

Schröder a fost criticat de ani de zile pentru legăturile sale cu Rusia și pentru legăturile sale strânse cu președintele Putin. El este acuzat că nu s-a distanțat suficient de atacul Rusiei asupra Ucrainei. Nu se stie dacă Schröder se va întâlni cu  președintele rus Vladimir Putin, rămâne deschis.

Kremlinul a declarat marți că nu a exclus un posibil contact cu el, scrie Reuters

„Din câte știm, el se află la Moscova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor, întrebat dacă Kremlinul era la curent informațiile conform cărora Schroeder a călătorit marți la Moscova.

„Nu există nicio întâlnire ca atare, dar nu excludem un posibil contact”, a adăugat Peskov.

La începutul lunii martie, Schröder, care este expulzat din SPD, a călătorit la Moscova și a vorbit cu Putin despre războiul din Ucraina. Fostul cancelar a spus într-un interviu de acum două săptămâni că Putin a fost cu siguranță interesat de o soluție negociată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră