Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, avertizează americanii că ar trebui să „se pregătească pentru ce e mai rău”: a venit timpul să „strângem cureaua”

15 Noi 2022
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, avertizează americanii că ar trebui să „se pregătească pentru ce e mai rău”: a venit timpul să „strângem cureaua”

Jeff Bezos a avertizat că economia SUA este probabil să se prăbușească într-o recesiune. Fondatorul miliardar al Amazon a sfătuit consumatorii și companiile să întârzie achizițiile și să depoziteze numerar și a sugerat că a venit timpul să „strângem cureaua”, scrie BusinessInsider.

Jeff Bezos a avertizat că se pregătește o recesiune în SUA și a sfătuit consumatorii și companiile să strângă numerar în cazul în care va exista o recesiune devastatoare.

„Economia nu arată grozav în acest moment”, a declarat sâmbătă pentru CNN fondatorul și președintele executiv miliardar al Amazon.

„Lucrurile încetinesc, vedem disponibilizări în multe, multe sectoare ale economiei”, a continuat el. „Probabilitățile spun că dacă nu suntem într-o recesiune în acest moment, probabil că vom fi într-una foarte curând”.

Bezos a recomandat gospodăriilor americane să întârzie achizițiile mari, cum ar fi televizoare, frigidere și mașini noi, având în vedere riscul ca condițiile economice să se înrăutățească. În mod similar, el a sugerat proprietarilor de întreprinderi mici să ia în considerare reținerea investițiilor în echipamente noi și, în schimb, să-și construiască rezervele de numerar.

Bezos a refuzat să estimeze cât ar putea dura recesiunea, dar a îndemnat oamenii să fie pregătiți pentru un dezastru economic.

„Inlătură riscul de pe masă cât poți de mult”, a spus el. „Speră în ce este mai bun, dar pregătește-te pentru ce e mai rău.”

Ultimele comentarii ale lui Bezos merg în acelasi sens cu răspunsul său către CEO-ul Goldman Sachs, David Solomon, în octombrie, când șeful băncii a spus că există șanse mari de recesiune în SUA.

„Da, probabilitățile din această economie vă spun să strângeți cureaua”, a scris Bezos pe Twitter atunci.

Alte stiri din Externe

Ultima oră