Femeia care a fost forțată să renunțe la bucuria Crăciunului pentru a-și salva cățelul

21 Dec 2022
Femeia care a fost forțată să renunțe la bucuria Crăciunului pentru a-și salva cățelul

Joely Eaton a avut teoretic de ales. Putea să cumpere celor doi fii săi cadouri de Crăciun, așa cum face în fiecare an, și să-l abandoneze pe Buddy, câinele familiei care tocmai fusese diagnosticat cu cancer osos. Sau ar putea să-și anuleze cumpărăturile obișnuite de Crăciun și să facă față tuturor cheltuielilor veterinare necesare pentru a trata animalul.

Buddy este un câine de companie din Staffordshire pe care Joely l-a primit cadou atunci când a împlinit 21 de ani, chiar de la mama sa, care este proprietara părinților câinelui. În următorii opt ani, a devenit tovarășul de joacă al lui Ollie și Jaeden, cei doi fii ai lui Joely (acum în vârstă de 29 de ani). Alături de el se află recent Spencer, un buldog francez în vârstă de șapte luni, conform repubblica.it.

În octombrie, Buddy începe să șchiopătească. „Este un câine cam nebun, am crezut că s-a rănit sărind peste gard pentru a saluta vecinul”, spune Joely; veterinarul crede că este artrită și prescrie niște antiinflamatoare.

În două săptămâni, situația s-a înrăutățit. Buddy încetează să-și pună greutatea pe piciorul rău. Noua excursie la veterinar, care, de data aceasta, ne confirmă cel mai rău scenariu: cancer osos. Câteva ore mai târziu, veterinarul este cel care confirmă la telefon diagnosticul lui Joely și o pune în fața unei prime, îngrozitoare decizii imposibil de luat. El poate să-l omoare pe Buddy în acel moment sau să-l dea înapoi femeii, cu o singură avertizare: câinele nu mai are de trăit mai mult de două săptămâni înaintea lui.

Femeia nu are îndoieli. Îl aduce acasă pe Buddy, le spune copiilor că îi doare laba și merge cu el la Liverpool pentru alte teste de diagnosticare, care din fericire exclud extinderea cancerului pulmonar. Câinele poate fi salvat, dar va trebui să-i fie amputat un picior și șase cicluri de chimioterapie care i-ar putea prelungi viața cu optsprezece luni. Costul total de analiză, operare și tratament: peste 9.500 de euro (8.317 de lire sterline).

Joely nu a trebuit să se gândească prea mult la asta: nici nu vrea să-și imagineze cum ar putea reacționa fiul său Jaeden la vestea morții lui Buddy. A fost operat imediat, cu succes. Staffordshire Buddy este din nou acasă, fără o labă, dar cu aceeași dorință de a se juca cu prietenii săi mai mari. 

Cu toate acestea, cheltuiala pentru salvarea câinelui este foarte mare; âstrângerea de fonduri online a mamei lui Joely a fost un succes uriaș, dar nu va plăti integral costurile medicale. Tânăra mămică a fost așadar nevoită să țină un discurs copiilor săi: anul acesta va fi un Crăciun diferit. Cadourile vor veni aproape exclusiv de la bunici.”

Ollie și Jaeden au înțeles și nu au protestat. Cei doi frați sunt de acord: cel mai bun cadou este să petreci aceste vacanțe și cu Buddy.

Alte stiri din Externe

Ultima oră