FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, drept cel care a încercat sa-l asasineze pe Trump

14 Iul 2024
FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, drept cel care a încercat sa-l asasineze pe Trump

Identitatea celui care a deschis focul în timpul unui miting al lui Donald Trump rănindu-l la ureche pe fostul președinte al SUA și ucigând un spectator, a fost stabilită oficial de FBI în urma analizelor ADN. Este vorba despre un tânăr de douăzeci de ani, Thomas Matthew Crooks, care locuiește în Pennsylvania, scrie Le Figaro

Videoclipurile au arătat trupul său neînsuflețit pe acoperișul unei clădiri de lângă terenul târgului agricol din Butler, orășelul în care avea loc mitingul: bărbatul a fost împușcat aproape imediat după ce a tras în Trump.

Un martor intervievat de o echipă BBC a descris că se afla în afara perimetrului și a văzut un bărbat înarmat cu o pușcă târându-se pe acoperiș la câteva minute după începutul discursului lui Trump. El l-a arătat poliției pe trăgător, întrebându-se de ce Trump își continuă discursul.  „Am arătat poliției, am spus hei, e un tip pe acoperiș cu o armă... iar poliția nu știa ce se întâmplă.”

Martorul a spus că a încercat să anunțe poliția, dar crede că ofițerii nu l-au putut vedea pe trăgător din cauza înclinării acoperișului. El a spus că a văzut ulterior ofițerii împușcându-l:  „S-au târât pe acoperiș, și-au îndreptat armele spre el, s-au asigurat că era mort”. Era mort și s-a terminat.”

Potrivit poliției, lângă trăgător a fost găsită o pușcă semiautomată AR-15.  FBI-ul care se ocupă de anchetă a început deja să caute arma în bazele de date care însoțesc vânzarea acestui tip de arme, care este foarte răspândită în Statele Unite.

FBI confirmă „tentativa de asasinat” împotriva lui Donald Trump

FBI a confirmat că împușcăturile împotriva fostului președinte american Donald Trump de sâmbătă au fost într-adevăr o „tentativă de asasinat” .

„În această seară am asistat la ceea ce numim o tentativă de asasinat împotriva fostului nostru președinte Donald Trump ”, a declarat oficialul FBI, Kevin Rojek, la o conferință de presă.

Declarația completă a FBI:

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, drept subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump pe 13 iulie, în Butler, Pennsylvania.
Aceasta rămâne o investigație activă și în curs de desfășurare, iar oricine are informații care ar putea ajuta la investigație este încurajat să trimită fotografii sau videoclipuri online la  FBI.gov/butler  sau să sune la 1-800-CALL-FBI.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră