Familia lui Schumacher dă în judecată o publicație după ce a "a luat un interviu" cu ajutorul inteligenței artificiale marelui pilot de F1

20 Apr 2023
Familia lui Schumacher dă în judecată o publicație după ce a  "a luat un interviu" cu ajutorul inteligenței artificiale marelui pilot de F1

Familia lui Michael Schumacher plănuiește să acționeze în instanță o revistă săptămânală germană pentru un "interviu" cu septuplul campion de Formula 1, generat de o inteligență artificială. Un purtător de cuvânt al familiei Schumacher, solicitat miercuri de Reuters să comenteze, a indicat rapoartele publicate despre acțiunile în justiție, conform The Guardian.

Marele pilot de la Ferrari nu a mai fost văzut în public de când a suferit un grav traumatism cranian într-un accident de schi în timpul unei vacanțe în familie în Alpii francezi, în decembrie 2013.

Cea mai recentă ediție a publicației Die Aktuelle a publicat pe prima pagină o fotografie cu un Schumacher zâmbitor și un titlu care promitea "Michael Schumacher, primul interviu". Strapline-ul a adăugat: "Sună înșelător de real".

Presupusele citate ale lui Schumacher erau următoarele: "Viața mea s-a schimbat complet de la [accident]. A fost o perioadă oribilă pentru soția mea, pentru copiii mei și pentru întreaga familie. Am fost atât de grav rănit încât am zăcut luni de zile într-un fel de comă artificială, pentru că altfel corpul meu nu ar fi putut face față la toate acestea."

În cele din urmă, s-a dovedit că presupusele citate fuseseră produse de AI. De la accidentul lui Schumacher, familia sa a păzit viața privată a acestuia, accesul fiind limitat la cei apropiați și fiind oferite puține informații despre starea sa.

"Trăim împreună acasă. Facem terapie. Facem tot ce putem pentru ca Michael să se simtă mai bine și să ne asigurăm că se simte confortabil și, pur și simplu, pentru a-l face să simtă legătura cu familia noastră", a declarat Corinna Schumacher într-un documentar Netflix din 2021.

"Încercăm să continuăm viața ca o familie, așa cum îi plăcea lui Michael și încă îi place. Și ne continuăm viețile. 'Privatul este privat', așa cum spunea el întotdeauna. Este foarte important pentru mine ca el să se poată bucura în continuare de viața lui privată cât mai mult posibil. Michael ne-a protejat întotdeauna, iar acum noi îl protejăm pe Michael."

Mick, fiul lui Schumacher, este în prezent pilotul de rezervă al echipei Mercedes în Formula 1, după ce și-a pierdut locul la Haas la finalul sezonului trecut.

Alte stiri din Externe

Ultima oră