Eurovision: Zelensky speră ca ediția din 2023 se va organiza la Mariupol, Marea Britanie îi promite sprijin

15 Mai 2022
Eurovision: Zelensky speră ca ediția din 2023 se va organiza la Mariupol, Marea Britanie îi promite sprijin

Potrivit regulamentului Eurovision, următoarea ediție a concursului ar trebui să se desfășoare în Ucraina, care ar urma să fie „eliberată”, potrivit președintelui ucrainean, scrie Le Soir.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbătă victoria țării sale la Eurovision legând-o de invazia rusă, cu această propoziție scrisă pe pagina sa de Facebook: „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”.

Un mesaj de speranță
El a anunțat că Eurovision 2023 va trebui să aibă loc în orașul Mariupol „liber, pașnic și reconstruit”. Un oraș-port strategic din Ucraina, Mariupol este încă intens bombardat de ruși conform Kievului.

„Le mulțumesc Orchestrei Kalush pentru victorie și tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Glorie Ucrainei!" a scris din nou șeful statului.

Marea Britanie va sprijini Ucraina în găzduirea Eurovisionului de anul viitor, spune secretarul de afaceri britanic

Secretarul de afaceri Kwasi Kwarteng a apărut duminică în emisiunea Sky News, Sophy Ridge, unde a fost întrebat despre victoria Ucrainei la Eurovision. 

Discutând despre discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelensky despre găzduirea competiției de anul viitor, Kwarteng a spus că „așteaptă cu nerăbdare să o vadă” ținută acolo. 

Întrebat dacă Marea Britanie ar sprijini Ucraina în organizarea evenimentului, el a răspuns: „Absolut... ceea ce am făcut este să sprijinim Ucraina chiar de la începutul acestei crize și vom continua să facem acest lucru”. 

Totuși, el a avertizat: „Va trebui doar să vedem cum evoluează situația”.

Grupul ucrainean Kalush Orchestra, a cărui piesă „Stefania” amestecă hip-hop și muzică tradițională, a adunat 631 de puncte, în fața britanicului Sam Ryder și titlul său „Space Man” (466 de puncte) și a cântărețului spaniol Chanel cu „Slo Mo ( 459 puncte), în cadrul serii organizate la Torino, Italia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră