Eurovision: Boris Johnson spune că Ucraina "merită" să organizeze competiția din 2023

19 Iun 2022
Eurovision: Boris Johnson spune că Ucraina "merită" să organizeze competiția din 2023

Premierul britanic sprijină Ucraina în dorința de a găzdui Eurovision 2023 anul viitor, în timp ce organizatorii mizează pe o ediție în Marea Britanie, scrie BFMTV

Pentru Boris Johnson, Eurovision 2023 trebuie să aibă loc în Ucraina. În timp ce Marea Britanie este preconizată să găzduiască următoarea ceremonie, în ciuda unei victorii pentru Ucraina în ultima ediție, premierul britanic ia cuvântul sâmbătă aceasta pentru a se opune:

„Evident că mi-aș dori ca (Eurovision) să aibă loc în țara (noastră), dar adevărul este că au câștigat și merită să o organizeze și cred că pot și trebuie”, a spus șeful statului la Londra după ce s-a întors dintr-o călătorie la Kiev, după cum a raportat Reuters.
„Cred că Kievul sau orice alt oraș ucrainean sigur ar fi un loc fantastic pentru a-l ține”, a adăugat el. „Peste un an, (situația) va fi bună până va avea loc Eurovision Song Contest și sper că ucrainenii să înțeleagă”.

Eurovision în fața războiului
Tradiția spune că țara care câștigă Eurovision este gazda următoarei ediții. Victoria grupului ucrainean Kalush Orchestra în luna mai trecută la Torino, în plină ofensiva rusă împotriva Ucrainei, a pus problema capacității Ucrainei de a organiza ediția din 2023 în deplină siguranță.

Țara și-a exprimat imediat dorința de a organiza Eurovision 2023 pe teritoriul său. Cu toate acestea, Uniunea Europeană de Radiodifuziune a anunțat vineri că nu au fost îndeplinite condițiile de securitate pentru a lua în considerare un spectacol 2023 în Ucraina și că au fost lansate discuții cu postul britanic BBC - Sam Ryder, candidatul Regatului Unit în ediția din 2022, a ocupat locul al doilea. în competiția din spatele Orchestrei Kalush.

Ucraina a denunțat imediat această decizie:

„Solicităm negocieri suplimentare pentru găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina”, a declarat vineri seară Oleksandre Tkatchenko, ministrul ucrainean al Culturii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră