Erdogan a anunțat că Putin va vizita Turcia în august

08 Iul 2023
Erdogan a anunțat că Putin va vizita Turcia în august

Vladimir Putin va vizita Turcia în august anunță Erdogan care spune, de asemenea, că Ucraina „merită să intre în NATO”, scrie Le Monde

Ucraina „merită să se alăture NATO”, a declarat astăzi președintele turc Recep Tayyip Erdogan, după o întâlnire la Istanbul cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelensky. Șeful statului turc a mai apreciat că Rusia și Ucraina „ar trebui să se întoarcă la negocierile de pace” .

Erdogan a mai spus că președintele rus Vladimir Putin va vizita Turcia în august. Vorbind alături de președintele Zelensky, acesta a sperat că acordul privind exportul de cereale ucrainene, încheiat în iulie 2022 cu sponsorizarea Națiunilor Unite și a Turciei, va fi prelungit, în timp ce Rusia a declarat că nu vede niciun motiv să-l prelungească după data la care expiră pe 17 iulie.

„Am studiat cum putem prelungi acordul dincolo de 17 iulie. Poate că o revizuim la fiecare trei luni, ceea ce sperăm. Am vorbit despre asta cu [președintele Volodymyr Zelensky] în seara asta și sper că vom vorbi despre asta cu [președintele Putin] luna viitoare”, a declarat Erdogan reporterilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră