Macron prezice un an „dificil” 2023 și o „recuperare” în 2024 pentru economia mondială

04 Dec 2022
Macron prezice un an „dificil” 2023 și o „recuperare” în 2024 pentru economia mondială

„Anul 2023 va fi, fără îndoială, marcat de o încetinire a economiei mondiale, deja o vedem cum apare”, a declarat șeful statului francez Emmanuel Macron, scrie Le Figaro.

Președintele Emmanuel Macron a avertizat că anul 2023 va fi „ un moment oarecum dificil” din cauza „încetinirii economiei globale”, dar a sperat într-o „recuperare care ar trebui să sosească în 2024, a spus el sâmbătă la postul TF1. 

Știu că zilele sunt grele, că costul vieții îți apasă viața de zi cu zi”, a spus el în acest interviu acordat la sfârșitul vizitei sale de stat în Statele Unite. Cu toate acestea, Franța este „între cei care se descurcă cel mai bine”, a asigurat președintele francez.

Vom continua să rezistăm, vom absorbi acest șoc și trebuie să relansăm lucrurile, prin reforme – muncă, educație, sănătate, pensii – pentru a fi mai puternici”, a spus el. Pentru că „anul 2023 va fi incontestabil marcat de o încetinire a economiei mondiale, o vedem deja răsărind, câțiva dintre vecinii noștri intră deja în recesiune”, a avertizat Emmanuel Macron.

"Trebuie să continuăm munca și să ne pregătim pentru o redresare care cred că ar trebui să aibă loc în anul 2024”, a spusMacron. Avem totul pentru a ieși mai puternici, mai mari din acest moment oarecum dificil din istoria noastră”, a ținut el să liniștească populația franceză.

Alte stiri din Externe

Ultima oră