Elon Musk spune că Twitter nu va restabili conturile interzise înainte de câteva săptămâni

02 Noi 2022
Elon Musk spune că Twitter nu va restabili conturile interzise înainte de câteva săptămâni

Aceasta înseamnă că aceste conturi, inclusiv cel al fostului președinte Donald Trump, nu vor fi online înainte de alegerile intermediare, scrie WashingtonPost.

Elon Musk a promis miercuri dimineața că Twitter nu va restabili conturile interzise timp de săptămâni, ceea ce înseamnă că utilizatorii, inclusiv fostul președinte Donald Trump, nu vor avea posibilitatea de a se alătura rețelei de socializare înainte de alegerile de la jumătatea mandatului.

Angajamentul vine în momentul în care Musk formează un consiliu de moderare a conținutului care ar ghida luarea deciziilor privind interzicerea utilizatorilor și controlul platformei.

Musk a spus într-un tweet că Twitter nu va permite nimănui să se întoarcă pe platformă înainte de a exista un proces clar pentru a face acest lucru și că s-a întâlnit cu liderii activiști și pentru drepturile civile despre intențiile sale.

Twitter va „continua să combată ura și hărțuirea și să-și impună politicile de integritate electorală”, a scris el pe Twitter.

Twitter-ul lui Elon Musk lucrează la o funcție video plătită cu „risc ridicat”.

Ultimele comentarii ale lui Musk ar putea ajuta la calmarea criticilor din partea grupurilor și activiștilor societății civile că planul său de a ușura practicile de moderare a conținutului Twitter și de a restabili contul lui Trump ar putea deschide ușa unui val de dezinformare periculoasă în ultimele zile înainte de alegerile intermediare din 2022. Twitter s-a străduit uneori să limiteze răspândirea afirmațiilor false de fraudă a alegătorilor pe scară largă în timpul alegerilor prezidențiale din 2020 și să atenueze sugestiile de fraudă în viitoarele concursuri.

Comentariile lui Musk au venit după o întâlnire de marți cu o mână de grupuri de activiști și pentru drepturile civile, inclusiv Color of Change, Free Press, NAACP și Anti-Defamation League.

Aproape 50 de organizații au semnat săptămâna aceasta o scrisoare către cei mai buni agenți de publicitate de pe Twitter, prin care le-au cerut să înceteze cheltuielile de marketing pe site-ul de socializare dacă „își urmează planurile de a submina siguranța mărcii și standardele comunității, inclusiv eliminarea moderarii conținutului”.

Grupurile au remarcat că sunt îngrijorați de creșterea urii și dezinformarii pe platformă în orele după ce Musk a preluat proprietatea asupra acesteia.

„Nu numai că extremiștii sărbătoresc preluarea Twitter de către Musk, ci o văd ca pe o nouă oportunitate de a posta cel mai abuziv, hărțuitor și cel mai rasist limbaj și imagini”, au scris grupurile.

De asemenea, grupurile l-au criticat pe Musk pentru că a susținut public ideea de a restabili conturile „persoanelor marcante pe care Twitter le-a suspendat pentru incitarea și glorificarea violenței politice”.

Musk a condamnat folosirea interdicțiilor permanente și a spus că va restabili contul lui Trump. Twitter l-a interzis în urma atacului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

Musk și-a explicat ideea la un eveniment găzduit de Financial Times în mai, numind interdicția o „greșeală” și spunând că „a fost o decizie proastă din punct de vedere moral, pentru a fi clar și extrem de proastă”.

Vorbind în general, Musk a spus că suspendările temporare ar putea fi adecvate în situațiile în care ar putea fi necesar să se ia astfel de măsuri. Musk a pledat pentru politici de moderare a conținutului bazate pe libertatea de exprimare, care nu fac nimic dincolo de cerințele legii.

Musk a depus eforturi pentru a construi incursiuni cu agenții de publicitate pe noua sa platformă - care de obicei nu doresc ca promoțiile lor să apară alături de conținut inacceptabil -, trimițând săptămâna trecută o scrisoare deschisă prin care promite că Twitter nu va deveni un „peisaj infernal liber pentru toți”.

Dar Musk însuși a diminuat o parte din această bunăvoință cu acțiunile sale de când a devenit liderul companiei, a raportat The Washington Post.

Musk a postat duminică pe Twitter – apoi a fost șters – un răspuns către Hillary Clinton cu privire la atacul asupra lui Paul Pelosi din San Francisco, unde a opinat că „există o mică posibilitate sănu fie ceea ce pare”.

Tweet-ul a inclus un link către Santa Monica Observer, descris de verificatorii de fapte ca o sursă de credibilitate scăzută care favorizează extrema dreaptă, încărcată cu afirmații nedovedite cu privire la circumstanțele atacului.

Tweet-ul a dat naștere unor îndoieli în rândul agenților de publicitate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră