Elon Musk spune că Twitter „a intervenit în alegeri”

01 Dec 2022
Elon Musk spune că Twitter „a intervenit în alegeri”

CEO-ul Twitter Musk promite că „Twitter 2.0 va fi mult mai eficient, transparent și mai echitabil”, scrie FoxNews.

Proprietarul și CEO-ul Twitter, Elon Musk, a spus miercuri că, înainte de a fi preluat de el, „realitatea evidentă” era că Twitter „a intervenit în alegeri” prin politicile sale de moderare a conținutului.

Afirmația explozivă a lui Musk a venit ca răspuns la comentariile făcute de Yoel Roth, fostul șef al încrederii și siguranței Twitter care a indicat că platforma de socializare nu e mai sigură sub conducerea CEO-ului Tesla. Roth a vorbit marți la o conferință a Fundației Knight când a explicat de ce a demisionat de la Twitter, acuzându-l pe Musk că conduce compania ca un dictator. 

„Una dintre limitele mele a fost dacă Twitter începe să fie guvernat de un edict dictatorial, mai degrabă decât de politică... nu mai este nevoie ca eu, în rolul meu, să fac ceea ce fac”, a spus Roth, potrivit Reuters

În calitate de șef al încrederii și siguranței, Roth a fost responsabil pentru deciziile cheie de moderare a conținutului, inclusiv interzicerea fostului președinte Donald Trump de pe platformă și suprimarea acoperirii de către New York Post a reportajului despre laptopul Hunter Biden. Decizia sa de a părăsi compania a făcut parte dintr-un exod în masă al angajaților Twitter care au fost în dezacord cu viziunea absolutistă a libertății de exprimare a lui Musk sau care au fost disponibilizați prin măsuri dure de reducere a costurilor impuse de miliardar. 

Politicile Twitter de moderare a conținutului au fost aspru criticate de susținătorii libertății de exprimare, în special de dreapta, care au acuzat compania că își aplică regulile doar împotriva conservatorilor într-o manieră unilaterală. Suprimarea articolelor despre laptopul Hunter Biden a avut loc înaintea alegerilor prezidențiale din 2020 și a fost considerată de mulți conservatori ca fiind motivată de dorința de a-l proteja pe candidatul de atunci, Joe Biden. 

„Twitter a arătat că nu este în siguranță în ultimii 10 ani și a pierdut încrederea utilizatorilor. Echipa trecută de „încredere și siguranță” este o rușine, așa că nu are niciun drept să judece ce se face acum. Au avut o șansă, dar și-au vândut sufletele unei corporații”, a comentat un utilizator despre acoperirea de către Reuters a observațiilor lui Roth.

„Exact”, a scris Musk ca răspuns. „Realitatea evidentă, după cum știu utilizatorii de lungă durată, este că Twitter a eșuat în încredere și siguranță de foarte mult timp și a intervenit în alegeri.”

Musk nu a detaliat modul în care Twitter „a intervenit în alegeri”, dar a promis că „Twitter 2.0 va fi mult mai eficient, transparent și echitabil”. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră