Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație si va ocupa funcția de director executiv al Twitter

01 Noi 2022
Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație si va ocupa funcția de director executiv al Twitter

Elon Musk, a declarat luni că va ocupa funcția de director executiv al Twitter, compania de social media pe care tocmai a cumpărat-o pentru 44 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

Musk, care conduce și compania de rachete SpaceX, startup-ul Neuralink și firma de tuneluri Boring Company, l-a concediat pe fostul șef al Twitter Parag Agrawal și alți oficiali de top al companiei săptămâna trecută și a propus revizuiri ale procesului de verificare a utilizatorilor platformei, care a fost gratuit pana acum.

Răspunzând la un tweet al autorului Stephen King care spunea că nu ar fi dispus să plătească 20 de dolari pe lună pentru a păstra insigna verificată pe Twitter, Musk a răspuns: „Ce zici de 8 dolari?”

Miliardarul a spus că introducerea unui preț este singura modalitate de a învinge trolii și roboții de pe platformă și că Twitter nu se poate baza în întregime pe agenții de publicitate pentru a-și plăti facturile.

Musk și-a anunțat rolul de CEO al Twitter într-o declarație de valori mobiliare . Într-un alt dosar de luni, Musk a dezvăluit că a devenit singurul director al Twitter ca urmare a preluării.

 Musk și-a schimbat anterior biografia de pe Twitter în „Chief Twit” într-o aluzie la mișcarea sa care fusese planificată. Twitter a refuzat luni să comenteze cât timp Musk ar putea rămâne CEO sau numi pe altcineva.

„Următoarele persoane, care erau directori ai Twitter înainte de data efectivă a fuziunii, nu mai sunt directori ai Twitter: Bret Taylor, Parag Agrawal, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei- Fei Li și Mimi Alemayehou”, a spus Musk în dosar.

La scurt timp după aceea, Musk a scris pe Twitter că mișcarea de dizolvare a consiliului „este doar temporară”, fără a detalia.

Răspunzând la o întrebare postată pe Twitter despre ceea ce a fost „cel mai dificil la Twitter”, Musk a postat duminică pe Twitter că „se pare că există 10 "manageri” pentru fiecare persoană care "codează”.

Luni, Nick Caldwell, un director general la Core Technologies de la Twitter, a indicat pe biografia sa de pe Twitter că nu mai face parte din companie. Caldwell și Twitter nu au răspuns solicitării de comentarii a Reuters .

Alte stiri din Externe

Ultima oră