Lupta pentru Mosul. ISIS folosește sute de familii pe post de scuturi umane (VIDEO)

21 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Lupta pentru Mosul. ISIS folosește sute de familii pe post de scuturi umane (VIDEO)

Ravina Shamdasani a precizat şi că ONU verifică informaţii potrivit cărora Statul Islamic a ucis 40 de civili într-un sat din apropiere de Mosul.

Statele Unite au avertizat încă de la începutul ofensivei declanșate pentru recucerirea Mosulului că ISIS va folosi civili ca scuturi umane.

Premierul irakian Haider al-Abadi a anunțat, luni dimineața, lansarea operațiunii de eliberare a orașului Mosul din mâinile organizației Stat Islamic.

După prima zi de lupte, miliţiile kurde au anunţat că au recucerit 200 de kilometri pătraţi de teren din apropierea localităţii, ca parte a primei etape a operaţiunii.

Citește și:

Comisarul UE pentru securitate avertizează: Securizați-vă granițele! Ofensiva din Mosul trimite teroriștii ISIS în Europa (VIDEO)

Prioritate zero: Cucerirea oraşului Raqqa,"capitala" Statului Islamic

Potrivit căpitanului Jeff Davis, purtător de cuvânt al Pentagonului, circa 18.000 de soldați irakieni și circa 10.000 de kurzi peshmerga încearcă să cucerească orașul de la cei circa 5.000 de luptători pe care ISIS îi are în Mosul, bastion al grupării în Irak.

Mosul, situat la circa 400 km nord de capitala irakiană Bagdad, se află sub controlul Statului Islamic din iunie 2014, când forțele guvernamentale irakiene și-au abandonat armele și au fugit, dând posibilitate jihadiștilor să cucerească unele părți din regiunile din nordul și vestul Irakului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră