Economie de energie: Francezii sunt invitați să urce pe scări în loc să folosească liftul și să nu aprindă lumina pe scara blocului

19 Sep 2022
Economie de energie: Francezii sunt invitați să urce pe scări în loc să folosească liftul și să nu aprindă lumina pe scara blocului

Agenția responsabilă de locuințele sociale din regiunea Lyon din Franța, a cerut chiriașilor să folosească scările în locul liftului pentru a reduce factura la energie care a crescut cu 150% în ultimele luni, scrie Capital.

Organizația responsabilă cu locuințele sociale din Lyon, Franța, și-a văzut factura la energie explodând cu 150% în ultimele luni. Confruntată cu creșterea acestor costuri, agenția a decis să limiteze utilizarea liftului de către locatari.

O călătorie cu liftul este estimată la o medie de 10 cenți de euro, prin urmare, chiriașii sunt invitați să urce pe scări. O recomandare care nu e însa pe placul locatarilor. „sunt oameni care nu pot urca scările”, critică un locuitor la postul TF1.

O altă măsură luată pentru a limita risipa de energie: limitarea iluminatului în spațiile comune. 

În acest punct, agentia intenționează efectiv să reducă numărul de becuri și timpul programat al temporizatorului pentru parcări, casa scărilor și alte zone comune, fără a afecta siguranța. Și ia în considerare înlocuirea becurilor incandescente cu LED-uri.

Prin acest „plan de sobrietate”, agenția își propune să reducă consumul zonelor comune cu 20%.

Alte stiri din Externe

Ultima oră