E, oare, Hitler viu şi trăieşte în Argentina?

30 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
E, oare, Hitler viu şi trăieşte în Argentina?

Unii par să se fi îndrăgostit de un articol satiric care susţine că Adolf Hitler este încă în viață și trăieşte în Argentina. Dacă ar fi aşa, ar avea 128 de ani - cu șase ani mai în vârstă decât cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată, Jeanne Calment (1875-1997) şi care avea 122 de ani și 164 de zile când a murit, relatează metro.co.uk.

Pentru a clarifica lucrurile de la început, Hitler nu mai este în viaţă. Dar acest lucru nu a pus punct poveştii preluate de canale de știri cu reputaţie și distribuită pe scară largă, mai ales în America de Sud.

Povestea provine de la un site-parodie care a susţinut că Hitler trăia în Argentina ca Herman Gunthenberg, după ce primise pașaport fals de la Gestapo.

De asemenea, site-ul afirmă că Gunthenberg și-a dezvăluit adevărata identitate după ce Mossad-ul (serviciul secret al Israelului) și-a redus anul trecut vânătoarea pentru naziști.

La începutul acestui an, s-a afirmat că Adolf Hitler nu s-a împușcat în buncărul său din Berlin, ci a folosit o pistă secretă de lângă buncăr pentru a fugi cu un avion militar.

Într-un nou documentar, "Hunting Hitler", canalul History susține că Fuhrer-ul a ajuns într-un complex militar secret din Argentina, unde a complotat să-și reconstruiască Reich-ul.

Producătorii documentarului spun că lipsesc dovezi solide ale morții lui Hitler și că există indicii că el a scăpat cu viață din Berlin, în 1945.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră