Dughin îl atacă pe Putin cu privire la retragerea din Herson: "Condițiile Occidentului câștigător, această civilizație a lui Satana, nu vor fi niciodată acceptabile pentru Moscova”

12 Noi 2022
Dughin îl atacă pe Putin cu privire la retragerea din Herson: "Condițiile Occidentului câștigător, această civilizație a lui Satana, nu vor fi niciodată acceptabile pentru Moscova”

"Știi pe cine să dai vina, și nu e Surovikin” scrie pe Telegram Aleksandr Dugin, ideologul ultra-naționalist rus care îl atacă direct pe Putin pentru că s-a retras din Herson, scrie La Repubblica.

 „Autocrația este acceptată dacă își salvează oamenii”, dacă nu îi salvează, autocratul este executat. "Istoria vorbește astăzi. Și rostește cuvinte groaznice - pentru noi -", ​​conchide el într-o postare cu un ton dramatic.

"Herson s-a predat. A fost pus în funcțiune un oraș rusesc, capitala uneia dintre regiunile Rusiei - la fel ca Belgorod, Kursk, Donețk sau Simferopol. Dacă nu îți pasă, atunci nu ești rus. Rușii strâng acum dinții de durere, plâng și suferă de parcă li s-ar fi smuls inimile, copiii, frații, mamele și soțiile lor ar fi uciși în fața ochilor. Dacă nu te doare acum, nu ești nimic.
Puterea. Ea este responsabilă pentru asta. Care este sensul autocrației și o avem? Îi dăm Domnitorului deplinătate absolută de putere, iar el ne salvează pe toți, oameni, stat, oameni, cetățeni, într-un moment critic. Dacă pentru asta se înconjoară de rahat sau scuipă pe justiția socială, asta e neplăcut, dar macar ne-ar fi salvat. Dacă nu ne salvează? Apoi – soarta „regelui ploilor” (vezi Fraser). Autocrația are și un dezavantaj. Completitudinea puterii în caz de succes, dar și integralitatea responsabilității pentru eșec. Și cum ai vrut?
Cum să ieși din situație? Treceți imediat de la o dictatură suverană la un comisar, adică introduceți o ideologie. Domnitorul aproape că a făcut-o. Dar aproape. Și Herson a fost trecut nu aproape, a fost complet trecut. Nicio pretenție de la Surovikin. Nu este politician, este responsabil de partea tehnică a frontului. Nu lovi în el. Știi pe cine ai lovit. Și niciun PR nu va mai salva de aici. Într-o situație critică, tehnologiile politice nu funcționează deloc. Istoria vorbește astăzi. Și ea rostește cuvinte îngrozitoare - pentru noi.
Aceasta nu este o trădare, este un pas către Armaghedon. Condițiile Occidentului câștigător, această civilizație a lui Satana, nu vor fi niciodată acceptabile pentru Moscova. Aceasta înseamnă că armele nucleare tactice și armele nucleare strategice vor rămâne. Acesta este sfârșitul. Și aici este cel mai important lucru.
Sub presiunea circumstanțelor (și foarte rău că este așa, este groaznic că este așa) am făcut o serie de corecții militar-politice în conduita NMD (de ce atât de târziu este o întrebare separată) . Dar nu a funcționat (până acum). Ultima resursă este ideologia.  Nu te mai juca: Ideea Rusă. Doar ea. Este o prostie să mergem spre distrugerea totală a omenirii doar din cauza fricii de ideea rusă, de ideologia noastră. Nu există nici o altă cale. Autoritățile din Rusia nu pot preda nimic altceva. Limita a fost atinsă. Dar nu există suficiente mijloace pur tehnice pentru Victorie.
Războiul trebuie să devină pe deplin un război popular. Și nu ca acum.
" a scris Dughin pe Telegram

Alte stiri din Externe

Ultima oră