Donald Trump și Joe Biden pentru prima dată față în față din 2020

26 Iun 2024
 Donald Trump și Joe Biden pentru prima dată față în față din 2020

Aflat în dificultate în sondaje, președintele democrat încearcă să inverseze tendința dezbătând cu adversarul său republican, joi, la CNN, scrie Le Figaro.

Joe Biden a părăsit Washingtonul în ultimele zile pentru a se pregăti pentru dezbaterea împotriva lui Trump. În reședința prezidențială din Camp David, Maryland, un hangar a fost transformat într-o replică a studioului CNN, unde își va întâlni adversarul joi la Atlanta.

O echipă de șaisprezece consilieri și experți, condusă de fostul secretar general al Casei Albe, Ron Klein, care a plecat anul trecut pentru a lucra pentru Airbnb, a fost mobilizată pentru a-l pregăti pe președinte pentru întâlnirea sa față în față cu Trump. Avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer, joacă rolul lui Trump în aceste sesiuni de antrenament, deși fără a purta același costum, potrivit revistei Politico. Bauer îl jucase deja pe fostul președinte în 2020, când a fost acuzat pentru faptul că a fost la fel de destabilizator ca și el atacându-l pe Biden, inclusiv într-un mod insultător.

În tabăra republicană, echipele lui Trump au sugerat că și candidatul lor se pregătește de dezbatere, prin discuții politice cu unii dintre aliații săi. Dar Trump mizează mai presus de toate pe talentul său natural pentru a-și domina adversarul. Principalul său antrenament din ultimele zile au fost mitingurile sale de campanie, după săptămânile de întrerupere impuse de procesul său de la New York . Trump a ironizat deja pregătirile lui Biden. „ Se spune că chiar în acest moment, Joe coruptul s-a retras într-o cabană din lemn pentru a repeta , le-a spus Trump susținătorilor săi din Pennsylvania sâmbătă trecută, o aluzie la decorul rustic din Camp David, pe care Trump nu l-a apreciat când era presedinte. „ Nu, de fapt trebuie să doarmă pentru că vor să fie în formă , a glumit Trump.

Un duel între doi inamici

Dar Trump pare conștient și de riscul de a-l caricaturiza prea mult pe Biden ca un bătrân senil . Dacă declinul său fizic este vizibil, republicanii adaugă atât de multe în descrierea unui președinte care și-a pierdut toate mijloacele, încât acesta din urmă riscă să apară într-o formă relativ bună prin comparație. Trump a preluat conducerea sugerând că Biden va fi drogat pentru a-i umfla performanța. Puțin înainte de dezbatere, o să-i facem o injecție în fund, va fi complet ucis”, a spus Trump … „ În plus, ce s-a întâmplat cu toată acea cocaină care a dispărut zilele trecute la Casa Albă ?" a adăugat el, cu referire la o pungă de droguri găsită în mod misterios la recepția reședinței prezidențiale. Cel mai neobișnuit, Trump chiar a recunoscut în timpul unui podcast recent că Biden a fost un „ bun contradictor”. „ L-a dărâmat pe Paul Ryan ”, a spus Trump, referindu-se la dezbaterea lui Biden din 2012 împotriva candidatului lui Mitt Romney, „ și nu-l subestimez ”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră