Lui Donald Trump îi fug susţinătorii. Arnold Schwarzenegger îi dă lovitura în plex (VIDEO)

09 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Lui Donald Trump îi fug susţinătorii. Arnold Schwarzenegger îi dă lovitura în plex (VIDEO)


Ce s-a întâmplat, de i-au fugit susţinătorii? Adică în plus faţă de multele gafe şi declaraţii rasiste de până acum? Presa a dezvăluit nişte afirmaţii făcute de Trump acum 11 ani, foarte vulgare şi misogine. Este o înregistrare video din 2005, în care un microfon deschis din greșeală l-a surprins pe Trump făcând comentarii obscene. Înregistrarea este inclusă într-un articol din Washington Post, citat de Reuters, accesibil la ACEASTĂ pagina de internet.
Trump discuta despre femei cu moderatorul de televiziune Billy Bush de la "Access Hollywood", căruia i-a explicat că "dacă ești vedetă, te lasă" (n. red. — cu sensul evident "să faci sex cu ele").
La data respectivă căsătorit de câteva luni cu a treia sa soție, Melania, Trump povestește cum "s-a dat" la o altă femeie, și ea căsătorită, dar n-a avut succes. Identitatea acesteia nu este clară, dar comentariile despre fizicul ei — da.

Melania

Melania Trump a emis și ea sâmbătă un comunicat de presă despre cuvintele "inacceptabile și jignitoare" pentru ea, care însă "nu-l reprezintă pe omul pe care îl cunosc".
Fostul fotomodel spune că soțul ei "are inima și mintea unui lider" și adaugă: "sper că oamenii îi vor accepta scuzele, așa cum am făcut și eu, și se vor concentra asupra problemelor importante cu care se confruntă națiunea noastră și lumea".
Cuvintele lui Trump, preluate de presa din întreaga lume, au stârnit numeroase critici, la care s-a adăugat sâmbătă cea a propriului său partener de campanie, Mike Pence, care ar urma să fie vicepreședinte dacă Trump câștigă alegerile din 8 noiembrie.

Pence
Pence a scris pe Twitter: "Ca soț și tată, am fost jignit de cuvintele și acțiunile descrise de Donald Trump în înregistrarea video de acum 11 ani, dată publicității ieri. Nu pot trece cu vederea remarcile sale și nu le pot susține". Cu toate acestea, guvernatorul statului Indiana a indicat că îl va susține în continuare pe Trump și nu va da curs apelurilor unor republicani care doresc retragerea acestuia și înlocuirea lui cu Pence în cursa pentru Casa Albă.
Donald Trump, a susținut categoric sâmbătă că nu se va retrage din cursă, în urma celui mai recent scandal din campania electorală, transmite AFP. "Nu voi renunța niciodată, nicicând" și "sunt zero șanse să abandonez", a declarat el pentru Wall Street Journal, adăugând că adversara sa, candidata democrată Hillary Clinton, este "plină de defecte îngrozitoare", motiv pentru care el se bucură de "o susținere formidabilă".
"A fost o glumă de vestiar, o conversație privată care a avut loc acum mulți ani. Bill Clinton mi-a spus lucruri mult mai urâte pe terenul de golf — nici pe departe. Îmi cer scuze dacă s-a simțit cineva jignit", a declarat Trump într-un comunicat transmis de stafful său de campanie.


În propriul partid, nume grele precum John McCain şi Mitt Romney, doi foşti candidaţi la Casa Albă, Arnold Schwarzenegger, fost actor şi fost guvernator al Californiei, chiar şi fostul secretar de Stat Condoleeza Rice, au declarat sâmbătă că nu vor mai vota cu Trump. Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, s-a declarat copleşit de afrmaţiile candidatului republican.
Arnold Schwarzenegger a anunțat pe Facebook că pentru prima dată de când a obținut cetățenia SUA nu va vota pentru candidatul republican la alegerile prezidențiale.
Republican la rândul său, starul de la Hollywood a precizat că dincolo de calitatea sa de membru de partid, este american. Mai mult, el și-a sfătuit colegii să pună țara mai presus de formațiunea politică din care fac parte, precizând că un astfel de gest nu doar că este acceptabil, ci este o datorie.

declaratie
”Pentru prima dată de când am obținut cetățenia în 1983, nu voi vota pentru candidatul republican la alegerile prezidențiale.
Încă nu m-am hotărât cum voi vota luna viitoare. Am fost mândru să fiu republican încă de când m-am mutat în SUA , în 1968, când am auzit vorbele lui Nixon despre comerțul liber și apărarea libertății noastre cu o armată puternică. În ziua aceea m-am alăturat partidului lui Abraham Lincoln, Teddy Roosevelt și Ronald Reagan.
Dar oricât de mândru aș fi să mă caracterizez drept republican, există o calitate care este mai presus decât orice, aceea de american.
Deci vreau să le reamintec colegilor mei republicani că nu numai că este acceptabil să alegi țara ta în locul partidului, este chiar o datorie”, a scris Arnold Schwarzenegger pe Facebook.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră