Domeniul Coroane Regale Britanice a dat în judecată Twitter pentru neplata chiriei sediului central din Londra

24 Ian 2023
Domeniul Coroane Regale Britanice a dat în judecată Twitter pentru neplata chiriei sediului central din Londra

Twitter este dat în judecată de Domeniul Coroanei pentru că nu a plătit chiria la sediul său din Londra. Proprietatea, care administrează proprietăți aparținând regelui Carol al III-lea, a depus o cerere împotriva Twitter la înalta instanță din capitală săptămâna trecută. Presupusele restanțe de închiriere se referă la spații de birouri de lângă Piccadilly Circus, în centrul Londrei, potrivit BBC, preluat de The Guardian.

Proprietatea Coroanei, care deține un portofoliu de proprietăți în valoare de 15,6 miliarde de lire sterline, inclusiv 241 de locații în centrul Londrei, a declarat că acțiunea judiciară se referă la „arierate de închiriere” pe spațiul de birouri al platformei de socializare din oraș. Vine după ce Twitter a fost preluat de Elon Musk, coproprietarul Tesla și SpaceX, în octombrie anul trecut. Musk a plătit 44 de miliarde de dolari (36 de miliarde de lire sterline) pentru platformă și a inițiat rapid reduceri semnificative de locuri de muncă pentru cei 7.000 de angajați ai companiei, reducând-o cu 50%.

Preluarea lui Musk nu a fost lipsită de probleme, inclusiv o relansare haotică a schemei de bifă albastră pentru utilizatorii verificați a dus la retragerea unui număr de conturi de imitatori și agenți de publicitate de pe platformă din cauza preocupărilor legate de o creștere a discursului instigator la ură. Firma a fost lovită de o scădere cu 40% a veniturilor după ce mai mult de 500 de clienți și-au întrerupt cheltuielile, cu mărci de înalt profil precum Audi și Pfizer oprind publicitatea.

BBC raportează că proprietatea Coroanei a inițiat acțiuni în justiție după ce a contactat anterior compania de social media cu privire la presupusele restanțe de închiriere la spațiul său de birouri.

Imobilul este una dintre cele mai mai importante proprietăți din Marea Britanie și, deși portofoliul îi aparține monarhului, nu este proprietate privată. Veniturile din moșie merg către Trezorerie pentru cheltuieli publice și, în schimb, monarhul primește grantul suveran.

Alte stiri din Externe

Ultima oră