Dispariția submarinului: soția directorului OceanGate este stră-stră-nepoata unui faimos cuplu de pe Titanc

22 Iun 2023
Dispariția submarinului: soția directorului OceanGate este stră-stră-nepoata unui faimos cuplu de pe Titanc

Wendy Rush, soția lui Stockton Rush, este stră-stră-nepoata a doi pasageri de clasa întâi  care au murit la scufundarea navei maritime în 1912. Acestia au fost amintiți pentru scurt timp în filmul lui James Cameron, scrie Le Figaro

Pasiunea lui Stockton Rush pentru Titanic vine de la soția lui? Potrivit New York Times , care a urmărit genealogia fondatorului OceanGate și a familiei sale, soția sa Wendy este descendenta a doi pasageri care au murit în timpul scufundării celebrului transatlantic în 1912. Omul de afaceri este la originea submersibiluui Titan , specializat în explorarea Titanicului și care dispărut duminică . El se afla la bord ca pilot.

Wendy Rush este stră-strănepoata magnatului de retail Isidor Straus și a soției sale Ida, doi dintre cei mai bogați oameni de la bordul TitaniculuiNăscut în 1845, Isidor Straus a fost coproprietar al celebrelor magazine Macy's. Descendenta lor Wendy a participat la trei expediții OceanGate la epava Titanicului. Ea este director de comunicare a firmei și este un membru de lungă durată al Consiliului de administrație.

O scenă din filmul Titanic

Pe Titanic, Isidor și Ida Straus nu erau pasageri obișnuiți. Pe lângă marea lor bogăție, ei sunt amintiți pentru povestea lor tragică de dragoste, care a inspirat o scenă din filmul lui James Cameron. Supraviețuitorii dezastrului și-au amintit într-adevăr că l-au văzut pe Isidor refuzând să se îmbarce pe o barcă de salvare, în timp ce femeile și copiii nu părăsiseră încă nava. Ida a refuzat să plece fără el, iar perechea s-a scufundat, îmbratisată, împreună cu vaporul.

În filmul din 1997, cei doi îndrăgostiți pot fi vazuti pentru scurt timp în patul lor înconjurat de apă. Scena nu este complet exactă din punct de vedere istoric, nici în stilul cabinei, nici în modul în care așteaptă moartea, dar aduce un omagiu frumos acestui cuplu. Cadavrul lui Isidor a fost găsit în mare la aproximativ două săptămâni după scufundare, dar cel al Idei nu a fost găsit niciodată.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră