Disney depune plângere împotriva guvernatorului Floridei Ron DeSantis și denunță „răzbunare direcționată”

26 Apr 2023
Disney depune plângere împotriva guvernatorului Floridei Ron DeSantis și denunță „răzbunare direcționată”

Gigantul de divertisment a fost sancționat recent de Ron DeSantis pentru apărarea pozițiilor progresiste, scrie Le Figaro

Disney a intentat miercuri un proces împotriva guvernatorului Floridei, Ron DeSantis , echivalând acțiunile republicanului care a pus capăt statutului special al companiei în statul său, cu o campanie de „răzbunare țintită” împotriva companiei.

Un angajator important în acest stat sudic cu parcul său de distracții Disney World din Orlando, gigantul de divertisment a fost sancționat recent de Ron DeSantis pentru apărarea pozițiilor progresiste. Guvernatorul, potențial candidat la Casa Albă, a făcut din lupta împotriva „wokismului” unul dintre principalele sale câmpuri de luptă.

Procesul depus miercuri la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Nord al Floridei îl acuză pe DeSantis că a organizat o campanie pentru a pedepsi Disney pentru opiniile sale politice. Procesul vine la doar o săptămână după ce DeSantis s-a angajat să colaboreze cu legislativul de stat pentru a retrage controlul corporativ al Disney asupra parcului său tematic din Florida, scrie Washington Post

Disputa a început când Disney a ieșit împotriva legislației DeSantis, susținută de DeSantis, care interzicea profesorilor să discute despre gen și orientarea sexuală în primele clase de școală, o măsură pe care criticii au luat-o în derâdere drept un proiect de lege homofob și discriminatoriu „Don't say gay”. DeSantis a transofrmat-o în lege anul trecut.

Alte stiri din Externe

Ultima oră