Directorul Pfizer refuză să fie interogat în Parlamentul European cu privire la contractele de achiziție de vaccinuri

07 Dec 2022
Directorul Pfizer refuză să fie interogat în Parlamentul European cu privire la contractele de achiziție de vaccinuri

Albert Bourla, CEO-ul gigantului farmaceutic Pfizer, a refuzat încă o dată să se prezinte în Parlamentul European, unde comisia specială pentru Covid-19 îl invitase să vină și să dea explicații cu privire la acordurile încheiate cu Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri pentru Țările UE, scrie RTBF.

Europarlamentarul belgian Kathleen Van Brempt (Vooruit), care prezidează această comisie specială, a vorbit despre acest lucru luni. 

"Regret profund acest refuz. UE a cheltuit o mulțime de fonduri publice în timpul pandemiei pentru producerea și achiziționarea de vaccinuri. În calitate de decident al bugetului european, parlamentul are dreptul de a avea deplină transparență în ceea ce privește această cheltuială și negocierile care au precedat-o”, a spus ea.

Deputații au dorit să aibă acces la toate documentele referitoare la negocierile premergătoare contractelor de achiziție în avans a vaccinurilor împotriva Covid-19. Acestea lipsesc pentru cel de-al treilea contract cu Pfizer.

În octombrie, a fost organizată o primă audiere în Parlamentul European cu conducerea unor mari producători de vaccinuri precum CureVac, Novavax și GSK. Albert Bourla a lipsit intenționat, trimițând în locul lui un colaborator.

Alte stiri din Externe

Ultima oră